Kommission: Roadpricing er en god ide i Danmark

Både bilister og brugere af kollektiv transport skal betale mere for at køre i myldretid.

Det skal fremover koste for bilister, der vil køre bil på de danske veje i myldretiden, og så er det en god idé at indføre roadpricing.

Det er nødvendigt, hvis der for alvor gøres noget ved trængslen, konkluderer Produktivitetskommissionen i sin seneste rapport.

- Hvis vi indretter betalingen for brug af vore tog og veje bedre, kan vi vinde tid, penge og produktivitet.

- I stedet for faste billetpriser og bilafgifter kunne vi sætte priserne højere på de tidspunkter og strækninger, hvor trængslen er størst, siger kommissionens formand Peter Birch Sørensen i en pressemeddelelse.

Produktivitetskommissionen anbefaler, at der indføres betaling for at bruge broer og tunneler i myldretiden, og at det samtidig skal være billigere at krydse Storebælt og Øresund, når det er mindre travlt.

Desuden skal der laves forsøg med kilometerbaseret roadpricing.

Kommissionen vil desuden gøre det dyrere at bruge offentlig transport i myldretid, mens billetter til busser og tog skal være billigere udenfor de mest hektiske timer.

/ritzau/

 
Emneord: Produktivitet, Roadpricing, Produktivitetskommissionen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.01.15 Ledelse
  Sygehusene forbedrer produktiviteten

  De offentlige sygehuse har i perioden 2012 til 2013 øget produktiviteten og følger dermed den positive udvikling fra de foregående år. Det viser en ny rapport fra Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner.

 • 28.10.13 Politik
  Tag faget tilbage

  Tiden er kommet til, at vi som sundhedsfaglig gruppe melder fra over for myndighedernes tiltagende kontrol og bureaukrati og kræver faget tilbage.

 • 10.09.13 Velfærd
  Kommuner og regioner: mere resultatløn

  Både KL og Danske Regioner støtter ønsket om øget brug af resultatløn til offentligt ansatte. Fagforeningerne er lydhør, men skeptiske.

 • 10.09.13 Velfærd
  Også den offentlige sektor skal op i gear

  Produktivitetskommissionen peger på effektivisering i det offentlige for milliarder af kroner, hvor de konkrete resultater i den offentlige sektor skal være i fokus. Det bakker DI fuldt ud op om.

 • 09.09.13 Velfærd
  Mere tillid, mindre kontrol

  FTF er meget enig, når Produktivitetskommissionen i dag anbefaler, at offentligt ansatte skal bruge mindre tid på at dokumentere arbejdsprocesser og vises mere tillid til deres faglige skøn.