Fmd. for ledelseskommissionen, Allan Søgaard Larsen, medlem Off. Chefer, Helene B. Rasmussen og Innovationsminister, Sofie Løhde

Kommissionens anbefalinger skal leve på de offentlige arbejdspladser

I sidste uge afholdt ledelseskommissionen sit sidste følgegruppemøde. I den forbindelse har Djøf interviewet Sofie Løhde, Minister for offentlig innovation, om hendes forventninger til kommissionens arbejde.

Sophie Løhde, hvad forventer du dig af kommissionens arbejde?

Jeg har store forventninger til Ledelseskommissionens arbejde. Og mine forventninger er ikke blevet mindre efter at have fulgt kommissionens arbejde på afstand.

Om Djøf:

Djøf er faglig organisation for jurister, økonomer og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Læs mere fra Djøf her.

Kommissionen har startet flere gode diskussioner om god ledelse i den offentlige sektor og er kommet med flere indspark, som allerede har været med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at der er en høj kvalitet i ledelsen i den offentlige sektor.

Men jeg er også realist, og jeg er fuldt ud bevidst om, at vi ikke kan løfte ledelseskvaliteten på de mange tusinde offentlige arbejdspladser med et fingerknips. Det kræver et langt, sejt træk båret af vilje og lyst til ledelse. Og jeg håber, at alle relevante parter – ledere, medarbejdere, organisationer, fagforeninger, politikere osv. – vil være med.

Hvad forventer du af de faglige organisationers bidrag?

Jeg håber og forventer, at de faglige organisationer spiller med, så vi i fællesskab kan styrke ledelseskvaliteten i den offentlige sektor. På linje med politikere, arbejdsgivere osv. har de gode muligheder for at bidrage – og det hører jeg også, at de er meget bevidste omkring.

Hvilken rolle ser du de faglige organisationer spille?

Jeg synes, at det vil være fantastisk, hvis de faglige organisationer, fx gennem kommunikation, arrangementer og lignende, vil være med til at få kommissionens anbefalinger ud at leve på de offentlige arbejdspladser.

Som medlemmer af kommissionens følgegruppe har de jo selv været aktivt involveret i processen. Så jeg håber – og fornemmer også – at de har et stort engagement og deler vores ambition om, at vi skal løfte ledelseskvaliteten til gavn for både borgere og medarbejdere. Og det er et rigtigt godt udgangspunkt.

Emneord: Innovationsministeriet, Sophie Løhde, DJØF, Ledelseskommission, Ledelseskommissionen, Offentlig ledelse
Djøf på DenOffentlige.dk Djøf er faglig organisation for 92.000 jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende....
Aktivitet: Artikler: 26 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også