Henrik Kolind er ny formand for Kommunaldirektørforeningen

Kommunaldirektør ventede otte år på toppost

Roskildes kommunaldirektør overtager formandsposten fra Niels Højberg i Kommunaldirektørforeningen.

Roskilde Kommunes 51-årige kommunaldirektør, Henrik Kolind, er ny frontfigur for alle landets kommunaldirektører. Han blev valgt som formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark fredag, skriver DAGBLADET Roskilde.

Endelig, kunne man tilføje, for han kunne være blevet formand allerede i 2007. Dengang manglede opbakningen fra hans arbejdsgiver dog.

Dengang - lige efter kommunesammenlægningen - mente økonomiudvalget, at tillidshvervet som formand for en af de mest magtfulde kommunale organisationer ville kræve for meget tid og fjerne fokus fra opgaverne i kommunen, og på den baggrund valgte Henrik Kolind selv at trække sin kandidatur.

Denne gang var situationen anderledes.

- Valget er primært en kæmpe cadeau til Henrik. Det er en anerkendelse af hans kompetencer, siger Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) til DAGBLADET Roskilde.

Henrik Kolind er 51 år ung og er nu overgået til en fast ansættelse efter udløbet af hans åremålskontrakt, som løb over ni år. Før han kom til Roskilde i 2006, var han kommunaldirektør i først Solrød og senere Høje-Taa­strup Kommuner.

Emneord: Kommunaldirektør, Kommunaldirektørforeningen, Henrik Kolind, Niels Højberg
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.03.21 Ledelse
  Dragør-borgmester stiller op som formand for Krifa

  46-årige Eik Dahl Bidstrup, der siden 2014 har været borgmester i Dragør, er kandidat, når Krifa skal vælge ny formand 28. maj

 • 26.02.21 Ledelse
  Stærk profil bliver videnskabelig leder af Danmarks Nationale Center for Klimaforskning

  Oversvømmelser, skybrud, hedebølger… fremtidens klima bliver mere ekstremt. Den anerkendte professor Eigil Kaas, skal nu stå i spidsen for at gøre os klogere på vores klima, når han den 1. marts 2021 tiltræder som ny videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning hos DMI. For klimaforskning er en grundsten, når vi skal finde løsninger til, hvordan vi tilpasser os fremtidens klima med hyppigere voldsomme vejrhændelser.

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.

 • 21.09.15 Ledelse
  KomDir: Tilfredshed med Bo Smith-udvalgets rapport

  ”Det er vigtigt, vi i de enkelte kommuner forholder os til, hvordan arbejdsbetingelserne for byrådene kan forbedres”, siger Kommunaldirektørforeningens formand, Henrik Kolind, i forlængelse af Bo Smith udvalgets anbefalinger.

 • 12.05.14 Infrastruktur
  Aarhus Kommune har ved en fejl lagt CPR-numre på internettet

  Aarhus Kommune har som følge af en menneskelig fejl lagt ca. 1.600 CPR-numre på borgere i kommunen på internettet. Hvert CPR-nummer med tilhørende navn blev ved en fejl lagt op sammen med titlen på et brev sendt fra kommunen til borgerne. Titlen rummer i visse tilfælde fortrolige oplysninger om borgeren.