Kommunalt ansatte kører galt for millioner

Ansattes buler, ridser og revner udløser årligt milliondyre regninger for landets to største kommuner.

I både Aarhus og Københavns Kommune koster det i dyre domme, når de ansatte kører galt.

Ifølge en aktindsigt foretaget af metroxpress brugte Københavns Kommune i 2014 knap 6,5 millioner kroner på beskadigede køretøjer og ansvarsskader.

Det svarer til en udgiftsstigning på 75 procent på blot ét år.

- Dem, vi har flest af, er kollisoner med genstande og med andre køretøjer, fortæller Nikolaj Vad, forsikringskonsulent i Københavns Kommunes økonomiforvaltning, til metroxpress.

Den dyre millionudgift kommer bag på Venstres gruppeformand i Københavns Kommune, Flemming Steen Much.


- Det er en heftig udgiftsstigning. Medarbejderne skal køre ordentligt i vores biler. For der er jo kun ét sted at sende regningen hen. Og det er hos skatteyderne, siger Flemming Steen Munch, med henvisning til, at kommunen ikke benytter forsikringsselskaber, men selv punger ud.

- Forvaltningerne bør skærpe opmærksomheden på det her. Og hvis der er gengangere blandt medarbejderne, der har lavet mange skader, så må de tilbydes noget uddannelse, siger han til metroxpress.

Forsikringskonsulent Nikolaj Vad, mener ikke, at ekstra køreuddannelse er nogen dum idé. Men han påpeger, at det er de enkelte forvaltningernes ansvar.

- Det er ikke noget, vi blander os i fra centralt hold. Vi kigger på den løbende udvikling. Og udviklingen svinger fra år til år. Kommunen har løbende fået flere køretøjer, og det kan være med til at forklare stigningen i udgifter til skader de enkelte år, siger Nikolaj Vad til metroxpress,

I Aarhus Kommune, der modsat Københavns Kommune har været forsikret på området i årevis, kostede det sidste år hele 6,3 millioner kroner i forsikringspræmie at være dækket mod skader på kommunens biler.

- Det er træls, at de ansatte laver så mange skader, for det er store summer, som skatteyderne i sidste ende hæfter for, siger Liberal Alliances byrådsmedlem i Aarhus, Lars Boje Mathiesen til metroxpress.

Også han mener, at et supplerende kørekursus kan være en løsning.

- Måske skal man skal gå ind og kigge på, om der er nogle af de ansatte, der trænger for at få et genopfrisket kørekursus, siger Lars Boje Mathiesen til metroxpress.

Niels Lucassen, chef for Løn og Personale i Aarhus Kommune, fremhæver, at kommunen - på trods af den øgede udgift til forsikringspræmie - formåede at nedbringe antallet af dyre skader med 2,3 millioner i 2014 ved at indføre en selvrisiko på 10.000 kroner.

- Det er vores opfattelse, at det har haft opdragende effekt og har medvirket til reducere antallet af skader. Derfor har kommunen nu valgt at droppe kaskoforsikring for biler fra og med 2016. I stedet bliver vi selvforsikret på området, siger han til metroxpress.

Emneord: Forsikringer, Forsikring, Bilulykke, Vognpark, Bilpark, Tjenestebiler, Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Flemming Steen Munch, Lars Boje Mathiesen, Nikolaj Vad, Niels Lucassen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 04.01.16 Annette Piil
    Kommunalt ansatte kører galt for millioner

    Det er sandsynligvis hjemmeplejen, der er den største synder. Måske der skulle ansættes mere personale, så hver enkelt ikke skal nå 25-30 besøg på 8 timer, hvor der IKKE er kalkuleret med køretid mellem hvert enkelt besøg men hvor tiden skal "stjæles" ude ved hver enkelt borger. Specielt hvis en borger har haft brug for mere tid end afsat på kørelisten. Presset er ikke kun farligt for bilerne men også personalet og medtrafikanter.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også