Er det embedsmændene, der styrer Københavns Kommune?

Kommunalt

27/5/20 8:13

I Venstre undres vi over, hvorfor en Teknik- og Miljøborgmester fra Enhedslisten i Københavns Kommune tillader, at embedsmændene bestemmer i hendes forvaltning.

Af Heidi Wang, teknik- og miljøordfører og medlem af Københavns Borgerrepræsentation (V)

Som borgmester må hun i sidste ende være chefen for bordenden. Når hverken den ansvarlige borgmester eller det politiske udvalg var informeret om udledningen af spildevand, før pressen bragte den op, må vi spørge os selv, om det er embedsmændene, der styrer Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune? Hvorfor blev denne beslutning en ren administrativ og ikke en politisk beslutning?

Det er forsyningsselskabet HOFOR, der har fået tilladelse fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune til at udlede 290 millioner liter urenset spildevand i Øresund. Hvis tilladelsen skal trækkes tilbage, forudsætter det ifølge forvaltningen, at der fx er begået fejl. Ifølge et notat, der efterfølgende er fremlagt for Teknik- og Miljøudvalget, vurderer forvaltningen, at der ikke er begået fejl i denne sag. En sidste øjebliksbeslutning fra Teknik- og Miljøborgmesteren standsede dog udledningen af lortevandet i Øresund, der nu – som minimum – er udskudt til efteråret 2020.

Men efterfølgende er det kommet frem i dagens lys, at der er udledt 35 milliarder liter urenset spildevand – altså 120 gange mere end de 290 millioner liter - direkte i Øresund over fem år. De 120 millioner liter spildevand er altså blot en dråbe i havet i Øresund.

I Venstre vil vi følge denne sag helt til dørs og få styr på, hvad er op og ned, og hvilke alternativer der findes. Vandet skal jo et eller andet sted hen – vi skal bare ikke svømme rundt i lort i Øresund.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.