Koldings borgmester genopstiller ikke

Kommunalt

25/8/20 6:09

Kolding skal have en ny borgmester ved næste valg og Venstre skal have en ny borgmesterkandidat. Jørn Pedersen har for længe siden besluttet sig for, at det ved årsskiftet til 2021 er tid til at give stafetten videre til en ny kandidat. Han har fra dag et som borgmester ment, at man ikke bør sidde for længe på opstent for byens og for sin egen skyld. To perioder måtte være rigeligt, det endte dog med tre perioder.
- Jeg mener, det er vigtigt, at man som borgmester har nylig erfaring med verdenen udenfor det politiske, og at man er med til at sikre, at der hele tiden er nytænkning og foranderlighed på posten. Derfor er to til tre perioder optimalt, synes jeg. Samtidig synes jeg også, at det er nu, jeg skal videre, hvis jeg skal have en ny karriere udenfor rådhuset og det skal jeg, for som 52 årig er der mange gode år i mig endnu, siger Jørn Pedersen.   Læs også: Villy Søvndal vil være borgmester i Kolding   Han håber, at han vil blive husket for at have gjort en forskel med sin synlighed, engagement og er særlig stolt af, at resultaterne generelt er skabt i fuld enighed i byrådet.   - Det har været vigtigt for mig at være en meget synlig borgmester, at være ude og deltage så folk kunne lære mig at kende og være tæt på borgerne og deres hverdag. Jeg holder af at komme ud, og det, der nok er det vigtigste for mig, er at skabe noget sammen med andre, som giver værdi for flere. Jeg håber byens borgere også har haft den oplevelse af mig. At de har oplevet mig som energisk, ligefrem og resultatorienteret. Nogen vil nok også sige en lidt utålmodig borgmester, siger Jørn Pedersen med et smil.     Formanden for Venstre i Kolding, Bent Ole Jonsen er overrasket over, at Jørn Pedersen ikke genopstiller.   - Men jeg vidste jo godt, at han flere gange har sagt, at man ikke bør sidde for mange år. Jørn har gjort det rigtig godt indtil nu, og heldigvis fortsætter han jo indtil udgangen af 2021. Det betyder, at vi har det næste års tid til at få en ny borgmesterkandidat kørt i stilling, som forhåbentlig kan blive Koldings nye borgmester efter næste valg, siger Bent Ole Jonsen.   Hvad fremtiden bringer for Koldings nuværende borgmester er endnu uvist.   - Mit fokus er fortsat 100% at være borgmester for vores kommune frem til 31. December 2021. Opgaverne er som sagt mange, og resultater skal fortsat leveres, og det vil de blive. Hvad jeg skal derefter må tiden jo vise. Jeg har ærligt talt ikke nogen bud eller planer lige nu, for det er virkelig ikke mit fokus. Venstre skal have opstillingsmødet i efteråret og derfor skal jeg melde ud. Men jeg er sikker på, at jeg har noget at byde ind med i mit fortsatte arbejdsliv, så mon ikke der til den tid findes et match til gavn for både virksomhed/organisation og mig, siger Jørn Pedersen, der ikke er i tvivl om, at der kan findes indtil flere dygtige fremtidige borgmesterkandidater i Venstre.   Rent praktisk vil der i løbet af efteråret blive afholdt opstillingsmøde, hvor den nye spidskandidat skal vælges af Venstres medlemmer i Kolding Kommune.  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.