Tidligere kommunal leder dømt for bestikkelse

Kommunalt

03/7/20 1:23

En 58-årig mand er fredag ved Retten i Aarhus blevet dømt for flere gange i sin tid som leder i Aarhus Kommune at have modtaget bestikkelse.

Dommen lød på fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste. I samme sag blev en nordjysk virksomhed idømt en bøde på 100.000 kroner for at have ydet bestikkelse til den 58-årige. Firmaets direktør blev idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste. 

Bestikkelsen fandt sted i en periode fra 2010 til 2016. Blandt andet modtog den 58-årige af flere omgange koncert- og festivalbilletter af virksomheden, der solgte maskiner til hans afdeling i kommunen. Desuden ydede virksomhede et sponsorat på 210.000 kroner til den badmintonklub, hvor den 58-årige var bestyrelsesmedlem. 

”Det er helt essentielt, at vi som samfund kan stole på, at ansatte i det offentlige ikke lader sig bestikke til at give fordele til bestemte virksomheder eller personer. Selvom der ikke er noget endegyldigt bevis for, at virksomhederne fik modydelser ud af deres gaver og sponsorater, så er der sået kraftigt tvivl om, hvorvidt de har fået en bedre behandling. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at der er tale om bestikkelse, når man som offentligt ansat modtager gaver fra leverandører i det omfang, den 58-årige gjorde, ” siger anklageren. 

Også dømt for tøjkøb på kommunens regning

I samme sag blev den 58-årige frifundet for bestikkelse ved at have deltaget på golfture arrangeret af en anden virksomhed, som kommunen handlede med. Her vurderede retten, at det ikke kunne bevises, at der var tale om fornøjelsesture, der kunne betragtes som bestikkelse. I den forbindelse blev det pågældende firma og to direktører også frifundet. 

”Jeg vil nu nærlæse rettens afgørelse og vurdere, om den skal indstilles til anke hos Statsadvokaten,” siger Jesper Rodkjær. 

Den 58-årige blev ud over bestikkelse også dømt for mandatsvig ved på kommunens regning at have købt tøj for cirka 3000 kroner til privat brug. 

Den 58-årige har erkendt mandatsviget men nægter, at der var tale om bestikkelse, da han modtog billetter og sponsorat fra firmaerne. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.