Kommune efterlyser borgere som føler sig dårligt behandlet af læge-firma

Randers Kommune vil nu annoncere efter borgere, der føler sig dårligt behandlet af lægekonsulentvirksomheden Lægeservice.

Det sker efter udbredt kritik af vurderingerne fra Lægeservice.

- Det er ikke andet end retfærdigt og rimeligt, at de gør det, siger Knud Erik Laursen fra Randers.

Han har sin egen læges og 4 speciallægeerklæringers ord for, at han ikke kan arbejde efter en arbejdsulykke.

Alligevel vurderede Lægeservice, der er ejet af den kendte læge Vibeke Manniche, at han godt kunne arbejde, hvis han fik lidt hjælp.

Sagen gav mistanke om, at der var sket flere fejlvurderinger blandt de i alt 523 lægeskøn, som selskabet har udført for kommunen i sager om for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension.

Så efter nytår vil man annoncere efter borgere, der har været i hænderne på Lægeservice.

- Det vil vi, fordi vi gerne vil have gennemgået, om der er nogle åbenlyst fejlagtige skøn, der har betydet, at borgernes retssikkerhed er bragt i fare, siger socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen.

10 sager bliver sendt videre til Region Midtjyllands afdeling for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering, og hvis der er mange fejl i dem, kan det betyde, at flere sager skal gennemgås.

- Det vil betyde, at borgere, som for eksempel har fået afslag på en ydelse, de gerne ville have haft, måske alligevel kan få den ydelse, siger Kasper Fuhr Christensen.

Knud Erik Laursen mener, at der er flere sager som hans.

- De skal ikke stå tilbage, for alle er blevet uretfærdigt behandlet, hvis de har været den vej igennem, siger han.

Emneord: Lægeservice, Vibeke Manniche, Lægeerklæringer, Kasper Fuhr Christensen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.