Kommune giver unge en taxa til nærmeste stoppested

De unge i Assens skal tage en uddannelse. Det i sådan grad, at kommunen giver de unge en taxa, hvis de har for langt til bussen. Det fortæller DR Fyn.

For nylig indviede kommunen en særlig uddannelsesbus, som skal køre mellem Assens og nogle af de store uddannelsesinstitutioner i Odense.

Men bor den unge studerende mere end en kilometer fra sit stoppested, så stiller Assens Kommune også en taxa til rådighed.

- Personligt mener jeg, de unge godt kunne bevæge sig lidt længere, siger Lars Chr. Pedersen (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Assens Kommune til DR Fyn.

- Vi har valgt denne afstand fordi der skal turbo på. Vi har for mange, som ikke får taget en uddannelse, fortæller Lars Chr. Pedersen.

Assens er den kommune i hele Syddanmark, hvor færrest unge tager en erhvervsuddannelse.

Siden ordningen begyndte efter sommerferien er der kørt 67 taxature til et busstoppested med de unge mennesker fra 28 forskellige adresser.

Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også