Kommune hyrede vagter for at sikre personale: Nu er børnehave brændt

Natten til onsdag brændte en børnehave i Høje-Taastrup, hvor en 14-årig dreng har erkendt overgreb mod flere børn. Nu reagerer borgmesteren på hændelsen.

Klokken 23.57 tirsdag kom meldingen om brand i en børnehave i Høje-Taastrup.

Børnehaven Taastruphøj stod i flammer blot dagen efter, at en 14-årig dreng, der var i skolepraktik i institutionen, erkendte, at han havde begået overgreb mod fem piger i børnehaven.

Skoleeleven har overfor kommunen erkendt at have kysset piger fra børnehaven på munden, ligesom han har berørt dem uden på tøjet.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Siden overgrebene kom frem, har personalet i børnehaven været udsat for massivt pres, både på grund af sagens i sig selv voldsomme karakter, og fordi forældre til børn i institutionen har reagerede mod personalet.

Det bekræfter borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler, Kons., tidligt onsdag overfor TV 2 Lorry. Han er chokeret over, at børnehaven nu er brændt til grunden.

- Jamen, det er jo rigtig skidt det her. Det er klart, at man kan tænke mange ting, men brandårsagen må være en opgave for politiet at fastslå, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Borgmester: Vagter ved børnehave skulle sikre personale

Michael Ziegler fortæller desuden, at kommunen så sig nødsaget til at tage vare på deres personales sikkerhed, efter sagen om overgrebene begået af den 14-årige, som har været i skolepraktik i den pågældende børnehave i seks måneder, kom frem.

- Der stod vagt foran børnehaven tirsdag på grund af den meget kedelige sag med overgrebene. Der var brug for at tage hånd om vores personales sikkerhed, efter nogle forældre reagerede relativt vredt mod dem, efter det der er sket, siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Vagtordningen var ikke tænkt som en permanent løsning, men skulle ifølge borgmesteren hjælpe personalet "umiddelbart efter forældrene fik besked".

På trods af vagtordning og frygt for personalets sikkerhed kommer nattens brand bag på borgmesteren.

- Vi har ikke haft nogen som helst formodning om, at der skulle ske det, som er sket her. Vagtordningen var baseret på den vrede, der opstod blandt nogen forældre i kølvandet på det, der er foregået i institutionen.

Hele historien hos TV2 Lorry 

 

Emneord: Høje-Taastrup Kommune, Børnehave, 310118, Forældre, Overgreb, Michael Ziegler, Personalebeskyttelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også