Wikipedia foto

Kommune i brev til borger: ”I boller sammen”

​Dyneløfteri lød det fra kritikere, da loven om gensidig forsørgelsespligt for samlevende blev indført. For Sigrid Larsen og hendes kæreste Christian er det blevet meget bogstaveligt.

Det skriver Avisen.dk. De har nemlig fået en afgørelse fra Hjørring Kommune, der angiver ’ I boller sammen’ som en af årsagerne til, at Christian skal forsørge Sigrid, der er på kontanthjælp.

Afgørelsen kom som svar på en klage over forsørgelsespligten, der blev årsag til, at de flyttede fra hinanden.

- Jeg synes, forløbet har været helt forfærdeligt, og at det var nedværdigende, at Christian skal forsørge mig, siger Sigrid Larsen til AVisen.dk.

Oplysningen om parrets sexliv har kommunen fra en telefonsamtale, hvor Sigrid Larsen i foråret diskuterede gensidig forsørgelse med Ydelseskontoret.

Hun mener, at parrets sexliv intet har at gøre med pligten til at forsørge hinanden.

I lovgivningen findes der flere forskellige definitioner af, hvornår man er samlevende. Handler det om pension, er det et spørgsmål om man for eksempel spiser sammen og hvor ofte man overnatter sammen.


I loven gensidig forsørgelse henviser derimod til nogle paragraffer, der handler om, at forholdet er forpligtende på en måde, så det ligner et ægteskab.

I Hjørring Kommune siger kontorchef Mona Sproegel, at når kommunen overhovedet nævner parrets sexliv, er det på grund af den vejledning, de har fået fra Kommunernes Landsforening (KL).

- På et KL-seminar om kontanthjælpsreformen sagde foredragsholderen meget udtrykkeligt, at der skal være tale om et kærlighedsforhold. Og det er jo sædvanligt at i et samlivsforhold har man sex sammen, så det er den fortolkning vi går ud fra, siger Mona Sproegel til Avisen.dk.

Hjørring Kommune har selv sammenlignet deres sagsbehandling med Ankestyrelsen afgørelse. Mona Sproegel vurderer, de der ikke er sket fejl, som Sigrid Larsen siger.

Lige nu ligger to sager fra Hjørring i Ankestyrelsen, hvor der er ti måneders ventetid.

- Giver Ankestyrelsen borgerne medhold, retter vi selvfølgelig ind, siger Mona Sprogel til Avisen.dk.

 

 

 

Emneord: Gensidig forsørgelsespligt, Fattigdomsydelser, Offentlig forsørgelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 01.03.15 sia
  Dyneløfteri

  Jeg forarges over at kommunerne ikke finder det mere relevant at bruge sine (skatteborgernes) ressourcer på vigtigere emner som opmærksomhed på fx. Børns trivsel og ældres pleje og omsorg end at jagte unge mennesker der naturligvis har et sexliv..hvor er sagsbehandlingen dog kommet langt ud over kanten for almindelig sund fornuft! Stikkersamfund og formynderi skam dig! Sagsbehandleren har forhåbentligt en virkelig dårlig smag i munden...og øjensynligt en meget dårlig disposition!!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 09.06.21 Velfærd
  Her er økonomiaftalen for 2022

  Ny økonomiaftale sikrer, at kommunerne kan følge med på demografien. Der er ikke råd til det løft af socialområdet, som KL har foreslået.

 • 08.06.21 Velfærd
  1.000 flere ansatte til trængende ældrepleje

  Et godt og nødvendigt skridt i den rigtige retning. Sådan beskriver FOAs sektorformand, Torben Hollmann, dagens aftale om flere ansatte og mere uddannelse i ældreplejen.

 • 16.01.15 Velfærd
  Stort fald i unge på offentlig forsørgelse

  Udviklingen i antallet af unge i Lolland Kommune på offentlig forsørgelse har vist det femte største fald blandt samtlige 44 kommuner i Østdanmark.

 • 21.05.14 Velfærd
  Familiernes økonomi – fordeling, fattigdom og incitamenter

  Antallet af økonomisk fattige faldt fra 2011 til 2012. Faldet skal ses i lyset af, at ’fattigdomsydelserne’ og loftet over børne- og ungeydelsen blev afskaffet. Det kan man læse i Familiernes økonomi 2014, der blandt andet bidrager med ny viden om indkomstforskelle, fattigdom og økonomiske incitamenter.