Kommune lukker badesø: Forurenet med afføring

Seneste badevandsanalyse har vist et så højt antal colibakterier at badning midlertidigt må sættes på pause i Hvidsø, det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Der er blevet sat "Badning forbudt” skilt op på informationstavlen ved Hvidsø. Søen er et af Ringsted Kommunes badesteder, og der føres derfor løbende tilsyn med badevandskvaliteten.
 
Vand med mindre end 100 colibakterier pr. 100 ml anses for velegnet til badning, mens vand med mere end 1000 anses for uegnet. Der er målt 9800 pr.100 ml. Med så højt et tal, anbefaler Styrelsen for patientsikkerhed at forbyde badning i søen indtil videre.
 
Undlad derfor at bade og at lade børn og dyr lege i søen og indtage vandet herfra. Det kan give gener, som fx opkast og dårlig mave.
 
E. coli bruges som indikatororganisme for forurening med afføring. Vand med højt indhold af colibakterier vil ofte indeholde væsentlige mængder spildevand. Årsagen til det høje indhold af colibakterier i prøven er dog endnu ukendt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke mistanke om, at der skulle være tale om et uheld med spildevandsudledning.
 
Generelt opfordrer kommunen til at være opmærksom på vandets udseende og følge de generelle råd på informationstavlen ved søen.
 
Hvornår kan man bade igen?
Ringsted Kommune har iværksat nye prøvetagninger og forventer at modtage resultatet onsdag og vil informere om det, når vandet igen er til at bade i, desuden vil ”Badning forbudt”- skiltet ved badesøen blive taget ned.
Ringsted Kommune på DenOffentlige.dk Ringsted Kommune
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.