Kommune lukker badesø: Forurenet med afføring

Seneste badevandsanalyse har vist et så højt antal colibakterier at badning midlertidigt må sættes på pause i Hvidsø, det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Der er blevet sat "Badning forbudt” skilt op på informationstavlen ved Hvidsø. Søen er et af Ringsted Kommunes badesteder, og der føres derfor løbende tilsyn med badevandskvaliteten.
 
Vand med mindre end 100 colibakterier pr. 100 ml anses for velegnet til badning, mens vand med mere end 1000 anses for uegnet. Der er målt 9800 pr.100 ml. Med så højt et tal, anbefaler Styrelsen for patientsikkerhed at forbyde badning i søen indtil videre.
 
Undlad derfor at bade og at lade børn og dyr lege i søen og indtage vandet herfra. Det kan give gener, som fx opkast og dårlig mave.
 
E. coli bruges som indikatororganisme for forurening med afføring. Vand med højt indhold af colibakterier vil ofte indeholde væsentlige mængder spildevand. Årsagen til det høje indhold af colibakterier i prøven er dog endnu ukendt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke mistanke om, at der skulle være tale om et uheld med spildevandsudledning.
 
Generelt opfordrer kommunen til at være opmærksom på vandets udseende og følge de generelle råd på informationstavlen ved søen.
 
Hvornår kan man bade igen?
Ringsted Kommune har iværksat nye prøvetagninger og forventer at modtage resultatet onsdag og vil informere om det, når vandet igen er til at bade i, desuden vil ”Badning forbudt”- skiltet ved badesøen blive taget ned.
Ringsted Kommune på DenOffentlige.dk Ringsted Kommune
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også