Foto: Shutterstock

Kommune nedlægger 148 p-pladser: Ved endnu ikke hvordan de skal erstattes

Mandag den 7. september nedlægges de 148 kommunale p-pladser ved universitetet i Kolding midtby. Kommunen arbejder på højtryk på at skaffe alternative parkeringsmuligheder i området.

I første omgang tilbydes 50 offentlige p-pladser ved Marina Syd, Skamlingvejen 5 - godt en km fra universitetet. Her vil det være gratis og uden tidsbegrænsning at parkere i dagtimerne på hverdage. I løbet af de nærmeste uger kommer der flere erstatningspladser. 

De 148 kommunale parkeringspladser på adressen Universitetsparken 1 nedlægges i forbindelse med, at UC SYD går i gang med at bygge nyt campus ved siden af SDU, hvor universitetet i dag har egne parkeringspladser. Universitetet er garanteret et bestemt antal p-pladser på matriklen og overtager derfor de kommunale p-pladser, når UC SYD rykker ind.

”Der er i forvejen pres på vores parkeringspladser i Kolding midtby, så det vil selvfølgelig kunne mærkes, når der forsvinder 148 p-pladser. Foruden de 50 pladser ved Marina Syd er vi i fuld gang med at finde flere andre alternative parkeringsmuligheder i den del af byen, og vi skal nok melde ud, lige så snart aftalerne falder på plads,” siger afdelingsleder Heine Fischer Møller fra Trafik, Vej og Park ved Kolding Kommune.

De kommunale p-pladser ved universitetet bruges i vidt omfang af studerende fra områdets mange uddannelsesinstitutioner. De får i en periode sværere end normalt ved at finde et sted at parkere.

”Hvis de studerende og områdets andre bilister overhovedet har mulighed for det, vil jeg opfordre dem til at gå, cykle eller tage bus/tog, så vi letter presset på p-pladserne en lille smule, mens vi forsøger at finde alternative p-pladser,” oplyser Heine Fischer Møller og fortsætter:

”Hvis man er nødt til at køre i bil, vil jeg først og fremmest anbefale bilisterne at køre flere sammen. Herudover er det en ide at bruge vores mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk, som viser, hvor der aktuelt er ledige p-pladser i midtbyen. Lægger man funktionen ind på sin mobiltelefon, kan man hurtigt skaffe sig et overblik over mulighederne, når man møder om morgenen.”

I umiddelbar nærhed af campusområdet er det nok lettest at finde en ledig p-plads på Riberdyr eller i Føtex’ p-hus, men begge steder er der en tidsbegrænsning på tre timer. Hvis man køber et dags- eller månedskort, er der dog fri parkering på Riberdyb – læs mere på www.kolding.dk/parkering.

Sammenlagt er der 2470 kommunale og andre offentlige p-pladser i Kolding midtby. I lokalplanen for campusområdet er der åbnet mulighed for at bygge et p-hus, som ventes opført i forlængelse af UC SYDs byggeri.

 

Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 108 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.