Kommune og fond går egne veje for at få unge ledige i uddannelse

Fælles projekt skal få 3 ud af 4 ledige unge igang med en uddannelse, fortæller Roskilde Kommune og Rockwool Fonden i en pressemeddelelse. Kommunen afsætter 6 mio til projektet.

Sammen med ROCKWOOL Fonden vil Roskilde Kommune få tre ud af fire ledige unge i job eller uddannelse.

- Det er et ambitiøst mål, for en del af de unge har ofte komplekse problemer, der fastholder dem i ledighed. Men ved at gentænke indsatsen, tror jeg på, vi kan få en større andel tilbage på sporet, så de får et aktivt voksenliv og bliver en bidragende del af samfundet, siger Rockwool Fondens direktør Elin Schmidt.
 
Projektets mål er, at hjælpe 75 % af de unge ledige, der deltager i projektet, videre i job eller uddannelse.
 
- Ofte er det op til den unge selv at finde et job eller uddannelse, mens det i NExTWORK er et fælles ansvar at finde det rigtige match mellem de unge og virksomhederne, forklarer Bent Jørgensen, formand for beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune.

En del af projektet består af to store arrangementer, hvor de unge får mulighed for at fortælle om deres interesser, og virksomhederne kan fortælle om deres arbejdsopgaver.

Flere virksomheder søges
Der er pt. 20 virksomheder i NExTWORK-netværket. Virksomhederne bidrager ved at åbne deres virksomhed for en ung og tilbyde virksomhedspraktik. Dermed er de med til at skabe muligheder for en gruppe af unge, som ellers har svært ved at finde fodfæste. Virksomhederne mødes i netværksgrupper og deler deres fælles erfaringer.
Projektet er meget interesseret i at få kontakt til nye virksomheder, som har lyst til at deltage i projektet.
 
Kort om NExTWORK-modellen
NExTWORK-konceptet vender indsatsen overfor de udsatte unge på hovedet. De unge og virksomhederne går sammen om at finde praktikmuligheder. Undervejs i forløbet får de unge støtte fra vejledere, der er med til at udvikle de unges personlige, sociale, og faglige færdigheder. Målet er, at de unge finder retning og kommer videre i uddannelse eller job.
 
Roskilde Kommune har udviklet på NExTWORK-modellen sammen med ROCKWOOL Fonden siden 2014 og i samarbejde med flere end 200 brugere – unge, virksomheder, praktikere og interessenter i beskæftigelses- og uddannelsessystemet. Målsætningen er at hjælpe 75 % i job eller uddannelse.
 
Forskningsprojekt
Det er ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed, der støtter udvikling og afprøvning af NExTWORK indsatsen. Interventionsenheden arbejder med at udvikle nyskabende løsninger på konkrete samfundsmæssige udfordringer. NExTWORK gennemføres som et interventions- og forskningsprojekt og som en del af pilotprojektet i Roskilde vil der gennemføres en forskningsevaluering der dokumenterer virkningen af NExTWORK indsatsen. De første resultater af forskningsprojektet forventes at foreligge i 2019.
 
Økonomi
Roskilde Kommune afsætter samlet 6 mio. kr. i 2017/18 til projektet.
Rockwool Fonden har anvendt betydelige midler på udvikling af konceptet og vil fortsat bidrage til videreudvikling af indsatsen, digitale værktøjer til understøttelse af konceptet samt træning og supervision af medarbejderne.
 
Emneord: Rockwool Fondens Forskningsenhed, Roskilde Kommune, Nextwork, Ungdomsledighed, 240417-1, Elin Schmidt
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også