Foto: Shutterstock

Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

De nye Covid-19 tal tyder på, at smittetallet i Vejle Kommune har stabiliseret sig i modsætning til andre kommuner i Syddanmark, der ser smittetal på over 70.

Smittetallet i Vejle Kommune lå i går på 30 og i dag på 31. I den sidste uges tid har smittetallet været helt oppe på 38. De smittede har været spredt over hele kommunen, men der har især været smittede i Jelling, Gadbjerg og Vejle.

Det betød testbiler i Vejle og Jelling og en række lokale indsatser, bl.a. har flere foreninger m.fl. aflyst en række arrangementer og opfordret til at passe på med afstand og hygiejne.

Borgmester Jens Ejner Christensen er glad for, at smitten nu er på vej ned, og han har stor ros til borgerne:

- Det er dejligt at se, at borgerne virkelig har taget smitten alvorligt og har taget initiativer til, at vi kan undgå at sprede smitten yderligere, siger Jens Ejner Christensen, og tilføjer:

- Jeg har stor ros til foreninger og borgerne - ikke mindst i Jelling. Handelsstandsforeningen tog straks initiativ til at skrive rundt til butikkerne og opfordre til at have styr på sprit og afstand, og foreninger aflyste arrangementer. Det er aldrig sjovt at aflyse aktiviteter, som deltagerne har glædet sig til.

Uddannelsesinstitutionerne i Vejle har også ageret hurtigt med initiativer blandt de studerende, efter at der blev konstateret smittede.

- Der var mange, der straks lod sig teste i testbilerne, selvom de ikke havde symptomer, og flere fik desværre positive testresultater. Så ros og stor tak til alle for at have ydet en indsats for at komme smitten til livs, understreger Jens Ejner Christensen.

Nye restriktioner på landsplan
Borgmesteren opfordrer alle til at leve op til de nye restriktioner, som statsministeren i dag har præsenteret på pressemødet.

- Vi skal holde fast i de gode vaner om at holde afstand, spritte hænder, undgå større forsamlinger og fester og blive hjemme ved de mindste symptomer. Og så skal man lade sig teste ved den mindste mistanke.

- Lad os nu gøre alt det, vi kan for at undgå, at smitten spreder sig endnu mere. Lad os nu holde fast i, at vi skal se færre mennesker og begrænse sociale arrangementer. Vi skal for alt i verden undgå at skulle lukket samfundet helt ned igen, understreger borgmesteren.

Smittet i bofællesskab
Blandt de nye smittede i Vejle Kommune er en medarbejder i bofællesskabet Postens Vej, hvor alle ansatte og beboere i dag er blevet testet ved en testbil.

I går blev en lærer på kostskolen Bøgevangsskolen konstateret smittet, og alle 60 elever fra 21 kommuner er sendt hjem.
 

Vejle Kommune på DenOffentlige.dk .
Aktivitet: Artikler: 9 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne