Foto: Shutterstock

Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

De nye Covid-19 tal tyder på, at smittetallet i Vejle Kommune har stabiliseret sig i modsætning til andre kommuner i Syddanmark, der ser smittetal på over 70.

Smittetallet i Vejle Kommune lå i går på 30 og i dag på 31. I den sidste uges tid har smittetallet været helt oppe på 38. De smittede har været spredt over hele kommunen, men der har især været smittede i Jelling, Gadbjerg og Vejle.

Det betød testbiler i Vejle og Jelling og en række lokale indsatser, bl.a. har flere foreninger m.fl. aflyst en række arrangementer og opfordret til at passe på med afstand og hygiejne.

Borgmester Jens Ejner Christensen er glad for, at smitten nu er på vej ned, og han har stor ros til borgerne:

- Det er dejligt at se, at borgerne virkelig har taget smitten alvorligt og har taget initiativer til, at vi kan undgå at sprede smitten yderligere, siger Jens Ejner Christensen, og tilføjer:

- Jeg har stor ros til foreninger og borgerne - ikke mindst i Jelling. Handelsstandsforeningen tog straks initiativ til at skrive rundt til butikkerne og opfordre til at have styr på sprit og afstand, og foreninger aflyste arrangementer. Det er aldrig sjovt at aflyse aktiviteter, som deltagerne har glædet sig til.

Uddannelsesinstitutionerne i Vejle har også ageret hurtigt med initiativer blandt de studerende, efter at der blev konstateret smittede.

- Der var mange, der straks lod sig teste i testbilerne, selvom de ikke havde symptomer, og flere fik desværre positive testresultater. Så ros og stor tak til alle for at have ydet en indsats for at komme smitten til livs, understreger Jens Ejner Christensen.

Nye restriktioner på landsplan
Borgmesteren opfordrer alle til at leve op til de nye restriktioner, som statsministeren i dag har præsenteret på pressemødet.

- Vi skal holde fast i de gode vaner om at holde afstand, spritte hænder, undgå større forsamlinger og fester og blive hjemme ved de mindste symptomer. Og så skal man lade sig teste ved den mindste mistanke.

- Lad os nu gøre alt det, vi kan for at undgå, at smitten spreder sig endnu mere. Lad os nu holde fast i, at vi skal se færre mennesker og begrænse sociale arrangementer. Vi skal for alt i verden undgå at skulle lukket samfundet helt ned igen, understreger borgmesteren.

Smittet i bofællesskab
Blandt de nye smittede i Vejle Kommune er en medarbejder i bofællesskabet Postens Vej, hvor alle ansatte og beboere i dag er blevet testet ved en testbil.

I går blev en lærer på kostskolen Bøgevangsskolen konstateret smittet, og alle 60 elever fra 21 kommuner er sendt hjem.
 

Vejle Kommune på DenOffentlige.dk .
Aktivitet: Artikler: 9 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.