Kommuner sender fattige videre til sociale organisationer

Når de svageste danskere søger akut hjælp hos det offentlige, sker det stadig oftere, at socialrådgiverne sender dem direkte videre til frivillige organisationer som Mødrehjælpen, Frelsens Hær og Kirkens Korshær.

Det sker året rundt, men særligt i december, hvor nogle familier kæmper for at give deres børn en nogenlunde jul. Og det er en af hovedårsagerne til, at de velgørende organisationer igen i år oplever markant fremgang i antallet, der søger om julehjælp, forklarer informationschef i Frelsens Hær, Lars Lydholm. 

"Mange steder rundt om i landet ringer socialforvaltningen direkte til os for at få hjælp til at samle de svageste familier op. De fleste sociale satser er nogenlunde dér, hvor de skal være, men problemet er, at manglende overblik og dårlig koordinering gør, at mange ikke får det, de er berettiget til. Der er eksempelvis fire til seks ugers ventetid på akuthjælp, og så ringer socialrådgiverne og tigger os om penge. I min verden er det ensbetydende med, at velfærdssystemet er i opløsning."

Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen, og lokalleder Dorte Olsen fra Kirkens Korshær oplever også, at stadig flere ansøgere om hjælp kommer direkte henvist fra det offentlige.

"Folk bliver sendt af sted med den besked, at de ikke kan få hjælp hos kommunen før om nogle uger, men Kirkens Korshær har nogle gavekort liggende. Og det er virkelig en stramning af format og udtryk for en falliterklæring, at man ikke længere er i stand til at hjælpe folk i en akut situation. Fra den enkelte socialrådgivers side er det jo et sympatisk træk, at de sender folk videre, men som system betragtet er det et kollaps," siger Dorte Olsen.

Læs mere på k.dk

Emneord: Fattige, Julehjælp, Socialkrisen, Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Kirkens Korshær
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 14.12.13 Ole Jakobsen
  Velfærdsstat er blevet til velgørenhedsstat

  Regering og folketing har stået i kø for, at erklære deres mål om økonomisk vækst, som følge af den økonomiske afmatning. Problemet er bare, at der er ikke en af de folkevalgte politikere der har den ringeste ide om, hvordan man skaber vækst.
  I stedet foretager man et ekstremt overgreb mod de svageste, men det skaber ikke vækst kun en ekstrem og kunstig skabt fattigdom.

  Ud over, at der ikke er en eneste polititker der har visioner eller evner at beskæftige sig med området, er der to grunde til at lave det ekstreme overgreb mod de svageste,

  1. At politikerne kommer til at fremstå som stærke, handlekraftige og ansvarlige.
  2. Overgrebet mod de svageste er behæftede med løgne om nødvendighed, økonomisk ansvarlighed, et opgør med diverse tidligere forventninger til velfærdsstaten, men i virkeligheden er det en afledningsmanøvre, som skal dække over netop manglende visioner og evner til at lede landet fremad, mod nye mål og landvindinger.

  Skulle der skabes vækst i smafundet ved hjælp af de svageste og fattigste, så ville det ske ved indførsel af borgerløn.

  "At overvinde fattigdom er ikke velgørenhed. Det er retfærdighed". Citat Nelson Mandela.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også