Alene i år har Esbjerg Kommune tvangsfjernet 76 børn og unge. Det er en stigning på 81% i forhold til for 2 år siden, hvor kommunen tvangsfjernede 42 børn under 18 år.

Kommuner tvangsfjerner flere børn

Kommunerne har i år tvangsfjernet 1830 børn. Det er en stigning på 6 procent. Alene i Esbjerg er stigningen 80 procent i sammenligning med 2012.

Kommunerne tvangsfjerner flere børn end tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik. Det skriver DR Syd.

På landsplan er der sket en stigning i antallet af tvangsfjernede børn fra 1723 tvangsfjernelser i 2012 til 1830 i 2014. Det svarer til en stigning på 6%.


Esbjerg kommune er en af de kommuner, der udfører flere tvangsfjernelser, men her er stigningen væsentligt højere end landsgennemsnittet.

Alene i år har Esbjerg Kommune tvangsfjernet 76 børn og unge. Det er en stigning på 81% i forhold til for 2 år siden, hvor kommunen tvangsfjernede 42 børn under 18 år.

Og i Esbejrg lyder forklaringen, at kommunen modtager flere underretninger.

- Det var jo nogle grimme sager på landsplan, Tønder, Brønderslev og Esbjerg-sagen, som jeg tror har betydet, at langt flere har fået fokus på udsatte børn og unge og dermed har vi fået flere underretninger i forvaltningen, siger Diana Mose Olsen, der er er formand for Børne- & Familieudvalget i Esbjerg Kommune til DR Syd.

Hun afviser, at kommunen er begyndt at behandle sager om tvangsfjernelse anderledes. Men hos en af de private advokater i Esbjerg, der beskæftiger sig med tvangsfjernelser er oplevelsen en anden.

Esbjerg Kommune tyer hurtigere til tvangsfjernelser og det giver et spinklere grundlag for fjernelsen, siger Allan Sørensen fra advokatfirmaet Hjerrild og Bisgaard:

- Kommunen har en større tilbøjelighed til at vælge ikke at tage chancer i de situationer og så vægter man den manglende oplysning eller usikkerhed over til en anbringelsessag, siger han.

 

Regeringen, Venstre og Konservative har afsat 280 millioner kroner til en forebyggelsespakke, der skal øge kommunernes forebyggende indsats, så man undgår tvangsfjernelser. Forebyggelsespakken løber fra 2014-17.

Læs også rådmand Mai-Britt Iversens kritik af forebyggelsespakken

Emneord: Tvangsfjernelser, Socialt udsatte, Børnesager, Forebyggelsespakker, Mai-Britt Iversen, Esbjerg Kommune
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 26.02.17 ...
  ...

  Kommune gør jo bare hvad der passe dem og de tænke sletter ikke på børn tarv det ser men op til flere gang de er jo ligeglad med dem .. min lille bror er tvangsfjerne har har Været ud sagt for vold fra pædagoger på det ophold sted han bor hvor er kommune henne hvad gør de ikke noget og det sammen med politiet. . Så hvornår er der nogen der ta et ansvar over for de børn der bliver usagt for de ting ?? Og plus kommune har jo noget udlovet ved og tvang min bror men selv om man har parpi på så det jo ikke engang sker det hjælpe. .. synse ikke det kan være rigtigt at men ikke får en chance jeg har helt mit liv bor hos min mor og med min stedfar i nogen år ind min lille bror kom og de er sku de bestme forælder men kunne ha så der var sletter ikke grund til og ta mim bror .. så hvornår er der nogen der ta et ansvar og ret op på alle de fejle kommuner laver ?? Kom nu ind i kamp og gi de børn et liv som de fortjener hjemme ved ders familie

 • 05.12.15 MD
  Kommuner tvangsfjerner flere børn

  Man burde tjekke kommunernes sager - de skriver på sådan en måde at det hele lyder forfærdeligt i sagsakterne. Det kan godt være at kommunerne er bange for at ende op med en Tøndersag, men nu fjerner man børn på usaglige grundlag. Som lederen i denne kommune siger, så vil hun hellere fjerne børn og finde ud af at det er en fejl (hvor det så er svært at omstøde, så børnene kan komme hjem igen) - end at der bare er ét barn der lever i mistrivsel. Dette gør jo at borgerne ikke har tiltro til kommunerne - det offentlige i det hele taget. Borgerne vil jo ikke gå op til kommunen og bede om hjælp, da der så pludselig er meget andet i vejen - iflg. kommunen. For de er ekstrem gode til at finde andet, end det der bliver bedt om hjælp om. Børn er blevet en pengemaskine for kommunerne idag og det skal helt klart stoppes - men hvem kan stoppe dem? - Jo - det kan dem der sidder højere i hirakiet - men tør de? - Vil de? - I de seneste par år, har forældre fået mindre og mindre selvbestemmelse ang. deres børn. Der bliver lavet regler og love som (varetager) børnenes tarv - men gør det nu også det? - Hvordan har det indflydelse på familien, hvor børnene bliver fjernet på usaglig grundlag? - Hvem er det så der ødelægger børnene og ikke varetager børnenes tarv? - Hele dette emne burde revurderes og kommunerne burde have en entydig retningslinie omkring sager og ikke hvordan man læser loven.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også