Kommuner vil flytte flygtninge rundt efter evner og job

Flygtninge skal placeres i de kommuner, hvor der er efterspørgsel efter deres uddannelsesbaggrund, mener KL. Fremragende ide, siger Røde Kors.

 
Kommunernes Landsforening (KL) vil placere flygtninge i de kommuner, der efterspørger folk med deres erhvervserfaring og uddannelse. Det skriver Berlingske. 
 
En syrisk kvinde med en uddannelse som tandlæge skal altså, hvis det står til KL, bosættes i en kommune, der har mangel på tandlæger, så snart hun har fået sin opholdstilladelse. 

Flygtninge - migranter - folkevandring

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.
 
 
Forslaget er ét af en række forslag fra Kommunernes Landsforening forud for de snarligt forestående trepartsforhandlinger, hvor integration bliver et afgørende tema. KL's nyslåede næstformand, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), siger til Ritzau, at forslagenes overordnede budskab er, at flere flygtninge skal ud på arbejdsmarkedet.
 
 
- Ambitionen er at have så effektiv en integration som muligt. Og hvis man matcher flygtninges bopæl med de områder, hvor der er efterspørgsel på deres arbejdskraft, kan man sikre, at de kommer hurtigst muligt i beskæftigelse, siger Jacob Bundsgaard.
 
Røde Kors: Flygtninge skal sendes til kommuner med job
Det er ifølge Røde Kors en "fremragende" idé, at Kommunernes Landsforening (KL) vil placere flygtninge i de kommuner, der efterspørger folk med deres erhvervserfaring og uddannelse.
 
- Jeg er stærkt begejstret over KL's forslag om at placere flygtninge strategisk. Det afgørende for, at integrationen lykkes, er, at man får et job og en introduktion til det danske samfund, gerne af frivillige, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, til Ritzau.

KL vil for eksempel bosætte en syrisk kvinde med en uddannelse som tandlæge i en kommune, der har mangel på tandlæger, så snart hun har fået sin opholdstilladelse. Det skriver Berlingske.

- Vi skal placere flygtninge, hvor der er job, i stedet for at placere dem der, hvor en matematisk model har sagt, at man skal sende dem hen. Vi skal undgå, at flygtninge bliver isoleret. Det er den slags, der skader integrationen. Jeg føler mig overbevist om, at hvis man er fast inventar på arbejdsmarkedet, så får man hurtigere flygtninge integreret, siger Anders Ladekarl.
 
Det er i dag Udlændingestyrelsen, der afgør, i hvilken kommune en flygtning skal bosættes. Her spiller blandt andet sproglig og kulturel baggrund, familiemæssig tilknytning og uddannelse ind, og det er i den proces, at KL ønsker, man lægger mere vægt på flygtningenes kompetencer.
 
- Man er nødt til at have en skarpere kompetenceafklaring end i dag, hvis man skal matche flygtninge med de åbninger, der er på arbejdsmarkedet. Men man skal selvfølgelig også have for øje, at der skal være en jævn fordeling i kommunerne, siger Bundsgaard.
 
For at fordelingen bliver så effektiv som muligt, foreslår KL, at afklaringen af flygtninges kompetencer fremover skal ske langt tidligere. I dag sker det først, når en kommune overtager integrationsansvaret, efter at en flygtning har fået tildelt asyl.
 
- I dag er det sådan, at næsten ni ud af ti asylansøgere opnår opholdstilladelse. Derfor er det vores holdning, at man hurtigere kan komme i gang med integrationsarbejdet, hvis man laver en hurtigere kompetenceafklaring.
 
/ritzau/
 
Emneord: Flygtninge, Integrationspolitik, KL, Kommunernes Landsforening, Jacob Bundsgaard, Røde Kors, Integrationsprogrammet, Trepartsforhandlinger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 27.01.16 georgi mitchew
    Håbløs Udlændingestyrelse

    Det er vi mange der har råbt op om i over et år - Udlændingestyrelsen vil intet vide og lukker af - bare tjek det første spørgeskema! Det er ikke mere end 1 måned siden man fandt ud af at det første spørgeskema godt kunne udfyldes i lejrene så asylansøgerne ikke behøvede tage til Sandholm - tænk bare på hvad det hidtil har kostet i udgifter og logistik! I det hele taget burde alle sagsgange, spørgeskemaer og procedurer i Udlændingestyrelsen granskes. Det meste er håbløst firkantet og baseret på en forældet tankegang. Det er også en broget skare man har sat sammen i ledelsen. Belastet med Eritrea-raport, 4-års regel, rod i regnskab - ja selv Nilas har man fundet plads til. Betænkeligt - især når man tænker på at det ikke er de skarpeste juraknive i skuffen der tragter efter at blive sagsbehandler. Æv.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også