10 nye testpiloter til elbiler

Bæredygtighed

21/02/2012 13:26

I starten af marts udvælger elbil-operatøren ChoosEV og Aalborg Kommune nye testpiloter til testenelbil.dk projektet. Over 1200 Aalborgensere har allerede tilmeldt sig som testkørere, men flere kan nå at komme med i puljen, inden de næste testpiloter vælges. Projektet holder samtidig 1 års fødselsdag og er dermed halvvejs.

” Borgerne i Aalborg har vist en imponerende interesse for projektet,” siger Ann Marker, kommunikationschef hos ChoosEV,”vi fortsætter med at opfordre flere til at søge, fordi det giver os et endnu bedre grundlag for at sammensætte testpiloter, i forhold til de kriterier, der er opsat for testenelbil.dk.”

Testpiloterne vælges ud fra forskellige parametre som f.eks. alder, familiesammensætning, kørselsbehov og kørselsmønster.

Vil man nå at komme i betragtning til 5. runde, skal man tilmelde sig senest torsdag d. 1. marts. Tilmelding foregår på www.testenelbil.dk. De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke søge igen.

Egen ”tankstation” i hjemmet

Testpiloterne og deres familier får stillet elbilen til rådighed i tre måneder. Bilen skal indgå i familiens daglige gøremål, for at undersøge hvordan elbilen passer ind i danskernes hverdag og fungerer i samspil med el-nettet. Sammen med elbilen får testpiloten opsat en ladeboks, der fungerer som hjemmets egen ”tankstation” i testperioden. På projektets blog, hvor man skal dele ud af sine erfaringer, skriver en testpilot:

”Savner ikke tankstationerne. Hvor er det bare dejligt at slippe for at stå og fryse og nørkle med betalingskortet på tankstationen! Og stanken af benzin og diesel på fingrene forfølger ikke én med ind i bilen. DET er faktisk nogle af de rigtig fede ting ved at køre i elbil.”

Om ”testenelbil.dk”:

”Testenelbil.dk”-projektet løber indtil foråret 2013 i Aalborg Kommune. Forsøgsprojektet gennemføres delvist ved hjælp af medfinansiering fra Aalborg Kommunes ARCHIMEDES projekt.

Bag projekt ”testenelbil.dk” står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE og
SEAS-NVE. ”Testenelbil.dk” er Europas største elbil-projekt, som er støttet af partnere i erhvervslivet,
samt Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, som alle samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i
det danske samfund.

Mest Læste

Annonce