Innovation: Aalborg på forkant

Velfærd

12/2/13 9:14

Det er overskriften for Ældre- og Handicapforvaltningens nye innovationsplatform.

Aalborg på Forkant handler om innovativ udvikling inden for sundhed og velfærd. Rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen Tina French Nielsen fortæller: ”De demografiske udfordringer med flere plejekrævende ældre og færre unge på arbejdsmarkedet tvinger os til at tænke nyt. For uanset hvad statistikkerne viser, er det vores fornemmeste opgave at tage os kærligt af dem, der har brug for pleje og omsorg - også i fremtiden”.

Ældre- og Handicapforvaltningen ønsker med andre ord at give borgerne en bedre sundhed samt mere omsorg og pleje for færre ressourcer. Og her kommer den innovative tankegang på banen.

”Det handler om, at vores borgere og medarbejdere fremover afprøver nye løsninger - sammen. Vi vil blandt andet afprøve ny teknologi og nye arbejdsgange for at fremme borgernes tryghed og medarbejdernes arbejdsmiljø. Men også for at frigøre ressourcer til den borgernære service”, siger Tina French Nielsen.

Og mulighederne er mange. Selv små skridt i det daglige kan ende som det, der kaldes ”hverdagsinnovation”. Eksempelvis at gå fra at sende almindelige breve til at sende e-mails. Men innovationen kan også være et stort spring, som er mere radikalt. Det kan være at supplere de fysiske besøg hos borgerne med Online Velfærd, hvor kontakten i stedet foregår på en skærm.

Aalborg på Forkant beskriver selv innovation som en vellykket kombination af kreativitet og implementering, der tilfører borgerne og organisationen en merværdi. Og netop merværdien har stor betydning.

”Det handler ikke bare om, at vi bevæger os fra at gøre mere af det, vi i dag kender som ”best practice”. Nej, vi skal gøre tingene bedre - og bevæge os mod ”next practice”, slutter Tina French Nielsen.

Spørgsmålet er så bare, hvordan fremtiden ser ud? For det særlige ved innovation er netop, at man ikke kender resultatet på forhånd.

Platformen Aalborg på Forkant skal i første omgang fremme den innovative udvikling i Ældre- og Handicapforvaltningen. Men på sigt er det planen også at inddrage kommunens øvrige forvaltninger.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce