Borgmester Henning G. Jensen indlagt

Politik

08/08/2012 12:46

Aalborg Kommunes borgmester Henning G. Jensen blev mandag morgen indlagt på Aalborg Sygehus, hvor det blev konstateret, at han havde haft en blodprop i hjertet.

Ifølge lægerne skal Henning G. Jensen have en bypass operation i løbet af de næste 8-10 dage, hvorefter han forventes at blive udskrevet fra sygehuset i løbet af august måned. Herefter råder lægerne til en arbejdsfri periode på tre måneder.

Jeg har besøgt Henning G. Jensen på sygehuset i dag, og han er ved godt mod; men er også realistisk omkring situationen og forventer derfor først at være tilbage på jobbet sidst på året.

Jeg har ikke yderligere oplysninger omkring Henning G. Jensens situation; men så snart der måtte være nyt, vil jeg udsende en ny meddelelse herom. Til orientering kan jeg oplyse, at familien ikke ønsker at blive kontaktet angående indlæggelsen.

Som konsekvens heraf indkalder viceborgmester Helle Frederiksen til næste byrådsmøde mandag den 20. august 2012, hvortil stedfortræderen for Henning G. Jensen som byrådsmedlem indkaldes, og hvor der skal udpeges en fungerende borgmester.

Ifølge den kommunale styrelseslov tilkommer det den gruppe, der i forbindelse med byrådets konstituering udpegede borgmesteren, at udpege den, der under borgmesterens fravær skal varetage funktionen som borgmester. Udpegningen vil derfor blive foretaget af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Jeg har derfor i dag anmodet gruppeformanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe Hans Henrik Henriksen om at iværksætte udpegningen.

Jens Kristian Munk
Kommunaldirektør

Mest Læste

Annonce