Jobrotation er med til at udvikle ansattes kompetencer, ledige, aktivering

Ledelse

04/4/12 10:11

Jobrotation er blevet en naturlig del ved kompetenceudvikling af de faste medarbejdere i Aalborg Kommunes ældreafdeling. Som jobrotationsvikarer anvendes ledige, der har mindst 13 ugers ledighed bag sig. Medarbejderne bevarer deres sædvanlige løn under uddannelsen, og der ansættes jobrotationsvikarer til at overtage arbejdsopgaverne.

        Læs mere om jobrotation i kommunerne

I 2012 deltager 40 social- og sundhedshjælpere i uddannelse til social og sundhedsassistent, og 8 social- og sundhedsassistenter deltager i Akademiuddannelse i Sundhedspraksis. Her blev ansat faglærte jobrotationsvikarer.

Derudover fortsætter jobrotationsprojektet som rengøringslederne satte i gang i 2009, hvor 22 fastansatte medarbejdere fra rengøringscentrene ønskede at uddanne sig til social og sundhedshjælper.
Frugtbart samarbejde

Aalborg Kommunes Ældreafdeling, FOA Aalborg og Jobcenter Aalborg arbejder nu på tredje år sammen om jobrotation. Indtil nu har der været igangsat 3 hold pr. år med hver 25 jobrotationsvikarer, der både er faglærte og ufaglærte og kommer fra mange forskellige brancher.

Vikarerne opkvalificeres med 6 ugers teori og 8 ugers praktik inden de ansættes. Ansættelserne, som er af 12 måneders varighed, sker på overenskomstmæssige vilkår. I forlængelse af ansættelserne er der tilbud om uddannelse til social- og sundhedshjælpere.

Sygeplejersker kommer også med
Også hjemmesygeplejen har behov for kompetenceudvikling af medarbejderne, og da ledigheden blandt nyuddannede sygeplejersker er stigende, er der en god anledning til at igangsætte jobrotationsforløb, hvor faste medarbejdere efteruddannes og ledige ansættes til at vikariere.

Derfor er der indgået aftale mellem ældreafdelingen, Jobcenter Aalborg og Dansk Sygeplejeråd Nordjylland om at igangsætte jobrotationsprojekt på hjemmesygeplejeområdet. Her er plads til 10 jobrotationsvikarer, der får tilbudt ansættelse på mellem 4 og 7 måneder.

Jobrotation er et godt redskab, både i forbindelse med at opkvalificere medarbejderne til de nye faglige udfordringer der til stadighed kommer i hverdagen, men også til at medvirke til at nedbringe ledigheden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.