Klart signal til unge om alkohol og rusmidler

Velfærd

04/6/13 10:43

Skoleåret er ved at være slut, og mange unge afslutter deres ungdomsuddannelse med fester og meget alkohol. Men når det nye skoleår starter, vil de unge møde ens regler og holdninger til rusmidler, uanset hvilken uddannelse, de starter på.

Ungdomsuddannelserne i Aalborg og Aalborg Kommune er nemlig klar med en ny fælles rusmiddelpolitik for alle elever på gymnasierne, Aalborg Handelsskole og Tech College Aalborg.

Rådmand Thomas Kastrup-Larsen er yderst tilfreds med den nye fælles indsats:

”Der er ingen tvivl om, at de unge 16-19-åriges alkoholforbrug er meget bekymrende, og derfor glæder det mig, at ungdomsuddannelserne viser så stort socialt ansvar for de unge og deres forhold til rusmidler. Det er vigtigt, at unge møder de samme holdninger og ensartede konsekvenser til alkohol og rusmidler uanset, hvor de er elev i Aalborg, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Direktør på Tech College Aalborg Michael Johansson er også tilfreds med initiativet. ”Initiativet viser, at institutionerne i Aalborg endnu engang samarbejder og understøtter kommunens strategi som uddannelsesby. Det er til gavn for både byen, institutionerne og især de unge. Så jeg glæder mig over, at det er lykkedes at opnå fælles fodslag også på dette punkt”, siger Michael Johansson.

Ens holdninger – og konsekvenser

Med den nye fælles rusmiddelpolitik vil eleverne møde klare ens regler om alkohol på skolen, til fester og på studieture. Samtidig vil skolerne og kommunen arbejde tæt sammen, hvis en elev har problemer med rusmidler. For de elever, som ikke kan overholde de fælles regler, er der ikke længere forskel på, hvilken skole eleven går på – konsekvensen er den samme.

Gymnasierne i Aalborg har i mange år haft en fælles rusmiddelpolitik og Aalborg Handelsskole og Tech College Aalborg har ligeledes haft hver deres politik. Rektorerne og direktørerne ser en stor gevinst i, at der nu er lavet en ny fælles politik mellem de forskellige typer af ungdomsuddannelser:

-Vi vil ikke konkurrere om eleverne på dette felt, men derimod vise eleverne, at uanset hvor du er elev i Aalborg, så vil skolerne gerne give dig de bedste betingelser for læring og personlig udvikling. Vi forventer til gengæld, at du har et fornuftigt forhold til alkohol, og at du opfører dig respektfuldt, når du repræsenterer skolen på rejser, virksomhedsbesøg mv. siger Torben Poulsen, rektor på Aalborghus Gymnasium.

Også signal til forældrene

Den fælles politik sender også et signal til elevens forældre:

-Det betyder noget for forældrene at vide, at de unge møder ens holdninger og konsekvente regler omkring alkohol og rusmidler på uddannelserne. Det er også mit håb, at forældrene vil bakke op om politikken og drøfte den med deres barn derhjemme, siger Poul Søe Jeppesen, direktør på Aalborg Handelsskole.

Den nye fælles rusmiddelpolitik sender også et signal til alkoholbranchen. Uddannelserne vil ikke acceptere, at skolerne bruges som platform for diverse alkoholreklamer eller for reklamer, hvor alkohol indgår implicit.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.