Aarhus lederen Otto Ohrt er ny mand i formandsstolen for Sund By Netværket.
Aarhus lederen Otto Ohrt er ny mand i formandsstolen for Sund By Netværket.

Aarhus i spidsen for Danmarks sunde byer

Ledelse

28/3/14 9:55

Nick Allentoft

Sund By Netværket har netop afholdt sit årlige repræsentantskabsmøde og valgt ny formand. Han kommer fra Aarhus, som dermed sætter sig på ledelsen af et af de største nationale netværk i WHO’s Healthy Cities Network.
Otto Ohrt har til daglig ansvaret for Aarhus Kommunes sundhedsudviklingsenhed, som arbejder med udviklingen af sunde rammer og tilbud til borgerne.    Formandskabet glæder ikke mindst sundhedsrådmand Jette Skive, der særligt fremhæver Otto Ohrts engagement i det sundhedspolitiske arbejde, men som også fortæller, hvordan sundhedsindsatsen smitter af på kollegerne i hverdagen: 

”Det handler om at gå forrest og vise vejen, og det gør Otto med sit store og brændende engagement. Både hvad angår sundhedsudvikling, men også i det daglige, hvor han efterhånden har fået alle sine kolleger til at tage trappen! Og han er ikke til at holde styr på, for han er konstant ude at finde nye samarbejdspartnere til sundhedsområdet,” ler Jette Skive, der glæder sig over, at Aarhus går forrest, når det gælder om at styrke samarbejdet mellem kommunerne på sundhedsområdet. 

Det samme gælder ikke mindst den nye formand selv. 

”Vi kommer til at kunne sætte medborgerskab på dagsordenen som en central del af sundhedsindsatsen. Vi skal have alle til at være en del af sundhedsindsatsen. Byplanlæggere, boligsociale medarbejdere, skolelærere osv. kan gøre en kæmpe forskel, hvis vi tør, offensivt, at gøre dem til en del af løsningen på sundhedsudfordringerne,” siger Otto Ohrt. 

”De gode idéer på tværs i kommunerne og i vores internationale netværk glæder jeg mig til at kunne løfte ind til vores politikere lokalt og nationalt. De skal ikke løbe tør for gode idéer,” siger Otto Ohrt med et smil.    Det er Aarhus Kommunes borgmester enig i er nødvendigt.    ”Sund By Netværket har i den grad været med til at sætte fokus på ulighed i sundhed og gøre folkesundhed til et politisk – også lokalpolitisk – anliggende. Det ved jeg, at Otto er mand for at sætte yderligere turbo på. Jeg glæder mig over, at formandskabet er kommet på aarhusianske hænder, og jeg ser frem til et fortsat tæt og godt samarbejde med netværket,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.    Om Sund By Netværket    Sund By Netværket er et landsdækkende fagligt netværk bestående af 57 kommuner og to regioner, der tilsammen arbejder for at understøtte det danske folkesundhedsarbejde. Sund By Netværket blev etableret i 1991 og er i kraft af sine mange medlemmer et af de største nationale netværk i WHO’s Healthy Cities Network.    I de seneste år har Sund By Netværket bl.a. sat den stigende ulighed i sundhed på den nationale sundhedspolitiske dagsorden.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce