Til venstre, økonomidirektør i Aarhus Kommune Peter Pedersen. Til højre Håndværksrådets formand Niels Techen. Foto: Michael Altschul
Til venstre, økonomidirektør i Aarhus Kommune Peter Pedersen. Til højre Håndværksrådets formand Niels Techen. Foto: Michael Altschul

Aarhus Kommune modtager pris for sin udbudspolitik

Ledelse

19/5/14 7:47

Freja Eriksen

Aarhus kommune har fået SMV Prisen 2014 for sin udbudspolitik, som medvirker til at skabe bedre muligheder for små og mellemstore virksomheder, såkaldte SMV’er.

Aarhus kommune modtog  den 15. maj SMV Prisen 2014 for kommunens SMV-venlige udbudspolitik, som medvirker til at skabe bedre muligheder for små og mellemstore virksomheder, SMV’er.
    
SMV Prisen uddeles på Håndværksrådets årlige repræsentantskabsmøde.
 
”I år hædrer vi en kommune, som ikke blot taler positivt om små og mellemstore virksomheder, men som også sætter handling bag ordene. Aarhus Kommune har nemlig fastlagt en udbudspolitik, som gør det muligt for små og mellemstore virksomheder at byde på kommunens opgaver. Og Aarhus Kommune udbyder som udgangspunkt alle bygge- og anlægsopgaver i fagentrepriser.” Det sagde Niels Techen, formand for Håndværksrådet, da han i dag overrakte prisen til Aarhus Kommune.

Fagentrepriser deler større udbud op i mindre bidder. Fagentrepriser er derfor den udbudsform, der giver SMV’er i byggeriet de bedste muligheder for at deltage i udbudsrunderne.
 
Aarhus Kommunes SMV-venlige udbudspolitik er blevet formuleret gennem dialog med Aarhus Haandværkerforening og Håndværksrådet. Niels Techen fremhævede bl.a., at Aarhus Kommunes egne beregninger viser, at kommunens udbud af vedligeholdelse af over 900 kommunale bygninger i fagentreprise har sparet mange skattekroner.
 
”Ingen kommune, uanset størrelse, kan herefter sige, at det ikke lader sig gøre eller ikke betaler sig at udbyde på en SMV venlig måde”, sagde Niels Techen.
 
Økonomidirektør Peter Pedersen, Aarhus Kommune, modtog SMV Prisen på vegne af kommunen.
 
"Det ligger os rigtig meget på sinde, at vi gennem den måde, vi løser vores opgaver på, også bidrager til udviklingen af de små og mellemstore virksomheder. SMV’erne ligger inde med mange gode ideer og innovative måder at løse opgaverne på, og det skal vi som stor offentlig virksomhed være med til at udvikle", sagde han. 
 
SMV Prisen tildeles en person eller en juridisk person, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats i arbejdet for at skabe gode rammer for at etablere, drive og udvikle små og mellemstore virksomheder.
 
SMV Prisen uddeles årligt på Håndværksrådets repræsentantskabsmøde, der i år holdes i IDA Mødecenter på Kalvebod Brygge i København.
 
 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce