Aarhus sender unge til job i udlandet

15/11/12 12:27

Niels Buch Johannsen

Siden sommer har over 100 unge fra Danmark fået EU-penge til jobsamtaler og bosætning i andre EU-lande. Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus står bag indsatsen, der skal øge mobiliteten på det europæiske arbejdsmarked. Målet er 500 job inden udgangen af august 2013.

Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus har succes med at støtte unge, der søger job i udlandet. Flere end 100 er hjulpet på vej til jobsamtalemed EU-penge til rejsen, og hvis det kommer til en ansættelse, kan den enkelte også få penge til at etablere sig i udlandet. Støttemulighederne indgår i pilotprojektet Dit første EURES-job, som Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus står bag på vegne af Danmark. EURES står for European Employment Services.

”Ungeledigheden er høj, og mange har svært ved at mase sig frem til deres første job på det danske arbejdsmarked. Andre står til at falde ud af dagpengesystemet og kan genoptjene dagpengeret i udlandet. Derfor giver det god mening at se ud over landegrænsen i jagten på job. Vi kan se, at der er mange jobåbninger i lande som Tyskland, England og Sverige. Nogle søger specifikt efter dansktalende medarbejdere, så der er bestemt muligheder,” siger Hans Halvorsen, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Der er løbende omkring 250 job, hvor udenlandske arbejdsgivere søger efter danskere. Foreløbig har over 100 danskere, der har været til jobsamtale eller er kommet i job i et andet EU-land, fået støtte.

Det er målsætningen, at 500 job er besat inden udgangen af august 2013. Med den nuværende søgning vil målet sandsynligvis blive op- fyldt forinden.

Støttemulighederne i EURES-projektet kan være relevante for alle unge under 30 år, men den primære målgruppe er unge med en længerevarende uddannelse. Der skal være tale om ordinære job af mindst seks måneders varighed. Hidtil er der besat stillinger inden for brancher som administration, salg, it, shipping, design og arkitektur m.v.

”Joberfaring fra udlandet er et plus på cv’et, og kan være det, der skal til, for at få hul på karrieren. Der er meget at hente, hvis både de ledige, jobcentrene, a-kasserne og studievejlederne er opmærksomme på mulighederne i resten af Europa. Derfor gør vi meget ud af at for-
tælle om EURES, og vi kan nu se effekten, hvor stadig flere unge, der har mod på et job i udlandet, kontakter os,” siger rådmand Hans Halvorsen.

Det er Danmark, Tyskland, Italien og Spanien, der står bag EURES-projektet, som skal øge mobiliteten på arbejdsmarkedet i EU. Den danske del af projektet er forankret i Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus, men alle EU-borgere kan henvende sig og få vejledning ogsøge om økonomisk støtte.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.