Bæredygtige investeringer i skoler og dagtilbud

22/3/12 1:05

Niels Buch Johannsen

Positivt regnskab fra Børn og Unge åbner mulighed for at investere i miljø- og energirigtige løsninger i skoler og dagtilbud.

Børn og Unge foreslår at investere 62 millioner kroner i miljø- og energirigtige løsninger i primært skoler og dagtilbud. Pengene stammer blandt andet fra et overskud på driften af bygninger og et centralt opsparet overskud, der er en konsekvens af de seneste års stramme vækstrammer for kommunernes økonomi. Overskud, som nu kan investeres.

”Vi har været mådeholdne inden for et stramt budget, og det kommer os til gode i form af investeringer i bæredygtighed. Klima- og energibesparende initiativer kan i sig selv være en god forretning, men det kræver råd til at investere. Det har vi nu,” siger Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge.

Samtidig foreslås det at investere i en mere effektiv udnyttelse af kapaciteten i Børn og Unges bygninger i fremtiden.

De bæredygtige investeringer ventes sammen med en række andre tiltag at give et overskud på fem millioner kroner i 2013 og 10 millioner kroner i 2014 og fremefter. Overskuddet vil indgå som en del af Børn og Unges bidrag til den udviklings- og bufferpulje, som Aarhus Byråd har besluttet at indføre.

Investeringerne er tirsdag drøftet i Børn og Unges HovedMedUdvalg, HMU, hvor Kristian Würtz er formand. Næstformand i HMU, Søren Aakjær, der også er formand for Århus Lærerforening, siger:

”Det er vigtigt med investeringer, der vil give intelligente besparelser. Vi lever en i tid med lavvande i kassen og her skal penge bruges med omtanke. Investeringer i miljørigtige løsninger, der skåner kerneydelserne, er en fornuftigt vej at gå,” siger Søren Aakjær.

Forslagene fra Børn og Unge vil blive fremlagt for byrådet senere.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.