Brite i spidsen for Kulturhovedstaden

14/2/13 12:33

Niels Buch Johannsen

På et pressemøde tidligere i dag i Musikhuset Aarhus præsenterede Fonden Aarhus 2017 sin nye administrerende direktør. Britiske Rebecca Matthews er fremover øverste ansvarlige for den Europæiske Kulturhovedstad i 2017.

Rebecca Matthews har flere end 20 års erfaring indenfor kulturadministration på højt internationalt niveau og forlader en stilling som leder af British Council i New York til fordel for den aarhusianske kulturhovedstad.

Den nyansatte direktør ser frem til at lede Aarhus 2017.
”Det er en utrolig spændende opgave, som jeg glæder mig meget til at gå i gang med. Og en meget stor opgave. Kulturhovedstaden er en unik mulighed for at profilere Aarhus og Region Midtjylland internationalt, og temaet RETHINK rummer potentialet til at danne en lang række nye og stærke relationer på tværs af Europa,” siger Rebecca Matthews.

Bred international erfaring
Rebecca Matthews har en mastergrad i Moderne Sprog fra Cambridge University og har senere udbygget sin uddannelse med kunsthistorie på London University og ledelse på Australian Graduate School of Management. Hun har specialiseret sig indenfor ledelse af internationale kulturinstitutioner og har tidligere haft lederstillinger i blandt andet Sydney Opera House og Australian Council for the Arts.

Netop den internationale erfaring vægtes af bestyrelsesformanden i Fonden Aarhus 2017.

”Rebecca Matthews er en kæmpe gevinst for Kulturhovedstaden. Hun besidder de nødvendige kompetencer, som projektet kræver, og Aarhus 2017 vil få stor glæde af hendes internationale erfaring,” siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

Tilknytning til byen

44-årige Rebecca Matthews er ikke fremmed i Aarhus, da hendes familie allerede bor her, hvilket har medvirket til, at hun har søgt stillingen. Rebecca Matthews er kommet i Aarhus og Østjylland gennem de seneste otte år og taler en smule dansk.
Rebecca Matthews tiltræder stillingen som administrerende direktør 1. juni

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.