Brite i spidsen for Kulturhovedstaden

14/02/2013 13:33

Niels Buch Johannsen

På et pressemøde tidligere i dag i Musikhuset Aarhus præsenterede Fonden Aarhus 2017 sin nye administrerende direktør. Britiske Rebecca Matthews er fremover øverste ansvarlige for den Europæiske Kulturhovedstad i 2017.

Rebecca Matthews har flere end 20 års erfaring indenfor kulturadministration på højt internationalt niveau og forlader en stilling som leder af British Council i New York til fordel for den aarhusianske kulturhovedstad.

Den nyansatte direktør ser frem til at lede Aarhus 2017.
”Det er en utrolig spændende opgave, som jeg glæder mig meget til at gå i gang med. Og en meget stor opgave. Kulturhovedstaden er en unik mulighed for at profilere Aarhus og Region Midtjylland internationalt, og temaet RETHINK rummer potentialet til at danne en lang række nye og stærke relationer på tværs af Europa,” siger Rebecca Matthews.

Bred international erfaring
Rebecca Matthews har en mastergrad i Moderne Sprog fra Cambridge University og har senere udbygget sin uddannelse med kunsthistorie på London University og ledelse på Australian Graduate School of Management. Hun har specialiseret sig indenfor ledelse af internationale kulturinstitutioner og har tidligere haft lederstillinger i blandt andet Sydney Opera House og Australian Council for the Arts.

Netop den internationale erfaring vægtes af bestyrelsesformanden i Fonden Aarhus 2017.

”Rebecca Matthews er en kæmpe gevinst for Kulturhovedstaden. Hun besidder de nødvendige kompetencer, som projektet kræver, og Aarhus 2017 vil få stor glæde af hendes internationale erfaring,” siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

Tilknytning til byen

44-årige Rebecca Matthews er ikke fremmed i Aarhus, da hendes familie allerede bor her, hvilket har medvirket til, at hun har søgt stillingen. Rebecca Matthews er kommet i Aarhus og Østjylland gennem de seneste otte år og taler en smule dansk.
Rebecca Matthews tiltræder stillingen som administrerende direktør 1. juni

Mest Læste

Annonce