Fantastisk løft til den kollektive trafik - og en klar styrkelse af Aarhus

01/3/13 12:32

Niels Buch Johannsen

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard er begejstret over, at regeringen vil investere 27 mia. kr. i hurtigere tog mellem landsdelene – og ser det som en klar styrkelse af Aarhus.

Dagens store trafikpolitiske nyhed om en massiv investering i det danske tognet modtages stor begejstring og tilfredshed hos borgmester Jacob Bundsgaard.

Danmark har brug for et løft i den kollektive trafik, og regeringens investering i tognettet er præcis, hvad vi har brug for. Vi får nu indfriet ambitionen om timedrift mellem København og de store byer. Det er årtiers bedste nyhed for alle togrejsende i Danmark – og i særdeleshed i Aarhus. Det vil være med til at knyttet landet bedre sammen og bidrage til øget vækst og udvikling.

Jeg glæder på vegne af alle de togrejsende i landet, og som borgmester i Aarhus er det en fantastisk nyhed, fordi det giver os stærkere forbindelser både nordpå og sydpå.

Jeg ser det samtidig som en styrkelse af visionen om en fast Kattegat-forbindelse, fordi den nye investering i tognettet giver os det bedst mulig grundlag for en ringbane, hvor Kattegatbroen indgår. Dermed kan vi på langt sigt sikre fuld forsyningssikkerhed mellem Øst- og vestdanmark samt togtrafik mellem Aarhus og København på kun en time.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.