Frivillige unge får Medborgerprisen 2012

12/12/12 12:41

Niels Buch Johannsen

De unge, der yder frivilligt, socialt arbejde for andre unge i bofællesskabet Hyblerne får den nyindstiftede medborgerpris.

Rådmand Hans Halvorsen hædrer de unge, der yder frivilligt, socialt arbejde for andre unge i bofællesskabet Hyblerne. De frivillige får den nyindstiftede medborgerpris, som Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse står bag.

Hyblerne er et ungdomsboligfællesskab, hvor unge med behov for støtte og botræning er indskrevet og bor sammen med andre unge. De indskrevne unge får hjælp til at træne sociale færdigheder, så de lærer at stå på egne ben. Hjælpen får de fra både pædagoger og deres jævnaldrende bofæller, som forpligter sig til at hjælpe på frivillig basis.

”De frivillige unge i Hyblerne fortjener et stort skulderklap for deres indsats. De har valgt at flytte ind i Hyblerne for – som gode rollemo-deller – at hjælpe andre unge videre i livet. De frivillige unge bruger deres egne erfaringer fra ungdomslivet og studielivet. På den måde møder de deres bofæller på en jævnbyrdig bane, og det giver en dialog og fortrolighed, som de indskrevne unge kan gøre stor brug af,” siger rådmand Hans Halvorsen og tilføjer:

”De frivillige unge viser os, at vi som almindelige borgere med almindelige livserfaringer kan gøre en forskel for vores medborgere. Samtidig er Hyblerne et flot eksempel på, hvordan vi skaber nogle solide, sociale tilbud, der kombinerer den professionelle indsats med de gode kræfter, der findes i civilsamfundet. Det er én af de veje, vi skal gå, for at sikre fremtidens velfærd.”

Den nyindstiftede medborgerpris uddeles for første gang i år. Prisen indgår som en del af Sociale Forhold og Beskæftigelses frivilligheds-strategi og belønner en aktør, ”som har opbygget et ekstraordinært samarbejde mellem Sociale Forhold og Beskæftigelse og frivilligområ-det, herunder erhvervslivet”. Prisen består af 10.000 kroner samt en glasskulptur, som er skabt af Værkstedet Aarhus Nord under Voksenhandicap, Socialforvaltningen.

Foruden de frivillige i Hyblerne var frivillige på Kofoeds Skole og lokalformændene for hhv. Hjerneskadeforeningen og Autismeforeningen indstillet til Medborgerprisen 2012.

Hyblerne hører under Ungdomscentret i Familier, Børn og Unge, Socialforvaltningen. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.