Hvordan er det gået så galt på socialområdet?

15/06/2011 11:13

Niels Buch Johannsen

Socialforvaltningen er blevet kendt for at skulle spare. Imens hober spørgsmålene sig op. Hvorfor? Og hvor skal vi hen? So-cialforvaltningen har udsendt et portræt af sig selv med et bil-lede af de udfordringer, man står over for, årsagerne og mulige løsninger.

De seneste halvandet år er Socialforvaltningen i Aarhus Kommune blevet mest kendt for at skulle spare.
Gigantiske millionbeløb jonglerer i luften med jævne mellemrum, så man bliver helt svimmel, og det bliver svært at forholde sig til det. Det, der står tilbage, er blot en klar fornemmelse af, at ”det er da godt nok mange penge”.

Siden efteråret 2009 har Socialforvaltningen været gennem fire større spare- og opbremsningsplaner, der tilsammen løber op i et trecifret millionbeløb.

Men hvordan er det egentlig nået dertil? Hvordan kunne det gå så galt? Hvad skyldes det? Er der nogen, der har sovet i timen? Er advar-selslamperne blevet overset? Hvilke konsekvenser har det? Og er der overhovedet nogen løsning på problemet?
Spørgsmålene hober sig op. Blandt borgere, interesseorganisationer, politikere og blandt medarbejderne i Socialforvaltningen.

Derfor udsender Socialforvaltningen nu et portræt af sig selv og den aktuelle situation. Det er håbet, at materialet vil kunne besvare en del af de spørgsmål borgere, brugere og medarbejdere ligger inde med.

Portrættet af Socialforvaltningen kan findes her

 

Mest Læste

Annonce