Modersmål løfter elevers læring

28/1/13 1:31

Niels Buch Johannsen

Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, melder sig parat til at lade en række aarhusianske folkeskoler indgå i regeringens foreslåede forsøg med modersmålsbaseret undervisning.

Ifølge Kristian Würtz har en række folkeskoler i Aarhus allerede positive erfaringer med at gøre modersmål til del af indsatsen for at løfte eleverne. Derfor ser han positivt på planerne om et forsøgsprogram, som sigter mod at levere ny viden om modersmåls betydning.

”Den borgerlige regering afskaffede traditionel modersmålsundervisning. Men i Aarhus har vi fortsat haft god gavn af modersmål som redskab til at løfte elevernes generelle faglige niveau. Med regeringens forsøgsprogram kan vi supplere den indsats, og vi kan hente hårde fakta og sikker viden om det, der virker. Det vil være godt for eleverne i Aarhus, og det vil være godt for eleverne i hele landet,” siger Kristian Würtz.

Kristian Würtz understreger, at der er behov for en særlig indsats.

”Vi kan jo se, at tosprogede elever halter bagefter, når det kommer til karakterer og uddannelse. Lad os bruge dette som anledning til at skærpe en indsats, som vil have positiv effekt på det faglige miljø i skolerne. Et fagligt løft til de tosprogede elever er også et løft af det faglige miljø for alle,” siger Kristian Würtz.

Fakta
”Sprogstøtte på modersmålet” er Aarhus Kommunes nuværende indsats, som inddrager børn og unges modersmål. 

Fokus er at inddrage og nyttiggøre modersmål som støtte til at lære danske sprog og faglige begreber i andre fag.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.