Modersmål løfter elevers læring

28/01/2013 14:31

Niels Buch Johannsen

Kristian Würtz, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, melder sig parat til at lade en række aarhusianske folkeskoler indgå i regeringens foreslåede forsøg med modersmålsbaseret undervisning.

Ifølge Kristian Würtz har en række folkeskoler i Aarhus allerede positive erfaringer med at gøre modersmål til del af indsatsen for at løfte eleverne. Derfor ser han positivt på planerne om et forsøgsprogram, som sigter mod at levere ny viden om modersmåls betydning.

”Den borgerlige regering afskaffede traditionel modersmålsundervisning. Men i Aarhus har vi fortsat haft god gavn af modersmål som redskab til at løfte elevernes generelle faglige niveau. Med regeringens forsøgsprogram kan vi supplere den indsats, og vi kan hente hårde fakta og sikker viden om det, der virker. Det vil være godt for eleverne i Aarhus, og det vil være godt for eleverne i hele landet,” siger Kristian Würtz.

Kristian Würtz understreger, at der er behov for en særlig indsats.

”Vi kan jo se, at tosprogede elever halter bagefter, når det kommer til karakterer og uddannelse. Lad os bruge dette som anledning til at skærpe en indsats, som vil have positiv effekt på det faglige miljø i skolerne. Et fagligt løft til de tosprogede elever er også et løft af det faglige miljø for alle,” siger Kristian Würtz.

Fakta
”Sprogstøtte på modersmålet” er Aarhus Kommunes nuværende indsats, som inddrager børn og unges modersmål. 

Fokus er at inddrage og nyttiggøre modersmål som støtte til at lære danske sprog og faglige begreber i andre fag.

Mest Læste

Annonce