Ny stadsarkitekt i Aarhus med stor international erfaring

28/6/12 1:54

Niels Buch Johannsen

Det bliver den 54-årige englænder Stephen Willacy, der skal væ-re ny stadsarkitekt i Aarhus Kommune efter Gøsta Knudsen, som fratrådte embedet tidligere på måneden. Stephen Willacy er arkitektuddannet i England, men han har i de seneste 28 år været bosat i Aarhus.

De første 12 år i Danmark var han ansat hos Kjaer og Richter A/S, mens han i perioden 2005-2011 var partner og direktør for business develop-ment hos schmidt hammer lassen architects. I samme periode var han drivkraften bag opbygningen af en engelsk afdeling, ligesom han har del-taget i opbygningen af aktiviteter i Kina.

Den nye stadsarkitekt har i perioder undervist og forsket på Arkitektskolen i Aarhus, og han kommer fra en stilling på skolen. Herudover har Stephen Willacy været forfatter til adskillige artikler om arkitektur.
Gennem en årrække har han været aktiv i Akademisk Arkitektforening, ligesom han gennem flere år har været formand i foreningens østjyske afdeling.

Stephen Willacy har haft egen tegnestue og udviklet egne projekter ved sideløbende med sine øvrige aktiviteter.

Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, er stolt af kunne præsentere den nye stadsarkitekt.

”Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi i Stephen Willacy har fået en stadsarkitekt, som kan fortsætte det gode arbejde, hans forgænger star-tede, samt at han i årene fremover vil skabe sig sin helt egen klare profil. Han har en utrolig bred palet af kompetencer og netværk, både nationalt og internationalt. Og så er det ikke mindst vigtigt, at han har Aarhus i hjertet,” siger rådmanden.

Stephen Willacy ser frem til at tiltræde den nye stilling pr. 1. august 2012.

”Aarhus er en fantastisk by, som jeg har fået helt ind under huden gennem de mange år, som jeg har arbejdet og boet her. Jeg glæder mig meget til at være med til at præge den helt unikke udvikling, der sker med byen i disse år.”

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce