Byriel i spidsen for kulturhovedstad

Politik

12/10/12 12:33

Niels Buch Johannsen

Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og etableringen af den ny organisation er i fuld gang. På bestyrelsesmødet i mandags blev Anders Byriel, der er direktør i Kvadrat A/S, valgt til næstformand i bestyrelsen for Aarhus 2017.

Bestyrelsen, der skal lede Aarhus sikkert gennem processen som Europæisk Kulturhovedstad, har i denne uge afholdt sit første møde siden udnævnelsen i august. På mødet blev den øsjyske erhvervsleder Anders Byriel valgt til næstformand for bestyrelsen. Formand for bestyrelsen er borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

”Jeg er utroligt glad for, at vi har Anders Byriel med på holdet i den vigtige rolle som næstformand. Dels er han en dygtig erhvervsleder, og dels brænder han for kulturen. Den kombination er uvurderlig i bestyrelsens arbejde,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Anders Byriel er 47 år og adm. direktør i Kvadrat A/S, der er internationalt kendt for at producere højkvalitets tekstiler til den europæiske møbelindustri og en række af verdens største landmarks. Anders Byriel er uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har en MBA fra Copenhagen Business School.
Han har siden 1992 arbejdet i Kvadrat og har desuden beklædt en række tillidsposter. Blandt andet som bestyrelsesformand i en række innovative virksomheder, ligesom han har været formand for Designrådet og senest er tiltrådt som bestyrelsesmedlem i Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Næstformanden ser frem til nogle spændende år forude.

”RETHINK, der er temaet for Aarhus 2017, afspejler den tankegang, som jeg kender fra mit daglige arbejde. Muligheden for at realisere RETHINK i stor skala og samtidig sikre, at Aarhus og regionen får optimalt udbytte af titlen som Europæisk Kulturhovedstad, er nogle af de vigtigste opgaver, jeg har sammen med den øvrige bestyrelse,” siger Anders Byriel.

Den tretten medlemmer store bestyrelse i Aarhus 2017 er sammensat af syv politisk udpegede medlemmer, samt seks uafhængige fagfolk med bånd til både kultur- og erhvervssektoren.

”En af Aarhus mange styrker er, at vi har et erhvervsliv, som engage- rer sig i kulturen. Det er også en af grundene til, at vi har vundet tit- len som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Det er den stærke forbin- delse, der er blevet yderligere forstærket med Anders Byriel som næstformand i bestyrelsen,” siger rådmand for Kultur og Borgerser- vice Marc Perera Christensen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.