Rådmand til Christiansborg: Hvorfor er i tavse om statsrevisorers kritik

Politik

06/04/2016 23:08

Nick Allentoft

Statsrevisorerne har rettet en hård kritik af de senere års reformer på beskæftigelsesområdet. Men Christiansborg-politikere er tavse. Nu vil Aarhus rådmand, Thomas Medom, have en reaktion.

I en aktuel rapport kritiserer Statsrevisorerne politikere for sjusk og nøl med store reformer.  Tre af de seneste års mest omdiskuterede reformer får hård kritik fra Statsrevisorerne. Politikerne presser så hårdt på at få lovene vedtaget, at kommunerne må vente i månedsvis på de retningslinjer, der forklarer hvordan lovene skal tolkes.

I den anledning udtaler rådmand Thomas Medom (SF), social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune:

"Det er dybt bekymrende, at de tidligere og den nuværende beskæftigelsesminister er tavse ovenpå Statsrevisorernes kritik af, at Beskæftigelsesministeriet først meget sent sørgede for, at reformerne på beskæftigelsesområdet var på plads.

Jeg kan bekræfte, at det er et enormt stort problem for borgernes retssikkerhed og vores medarbejderes arbejdsvilkår, når man kun får tiden mellem jul og nytår til at indføre en kæmpe reform. De fleste af reformerne har både ændret it-systemer, økonomien, borgernes målgruppeinddeling, ydelsessatser, beslutningsgange og mange andre ting. Alt for mange er kommet i klemme, og alt for mange medarbejdere er blevet stressede.

Så kære Henrik Dam, Mette Frederiksen og Jørgen Neergaard. Kom nu med et klokkeklart politisk signal om, at det er fortid, at I ignorerer hensyn til menneskers mulighed for en rettidig og grundig sagsbehandling, hørringsfrister og det voldsomme arbejdspres på medarbejderne".

Om Thomas Medom

Socialistisk Folkeparti (SF) Medlem af Aarhus Byråd siden 1. januar 2010. Thomas Medom er født den 21. april 1980. Gift med Louise og sammen har de en datter og en søn.   Byrådsposter  Rådmand for Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Mest Læste

Annonce