Regeringen svigter Vestdanmark

03/10/2012 14:50

Niels Buch Johannsen

Regeringen svigter Vest-Danmark og den brede befolkning, når eksempelvis Den Gamle Bys tilskud til udvikling af den moderne gamle by reduceres til godt en fjerdedel. Det mener rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen og direktør i Den Gamle By Thomas Bloch Ravn, efter at finansministeren netop har afvist kigge nærmere på sagen.

”Regeringen er enøjet i sin kulturpolitik og har svært ved at se ud over Valby-bakke. Der er fuldt tryk på kulturudviklingen i Jylland og ikke mindst Aarhus, der skal være hele Europas kulturhovedstad i 2017, men regeringen truer med at dræbe ethvert initiativ, hvis ikke den snart anerkender det store arbejde udenfor hovedstadsområdet, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen.

Rådmandens udmelding kommer efter at Finansminister Bjarne Corydon i et brev til borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Marc Perera Christensen fastholder at regeringen vil reducere tilskuddet til Den Gamle By.

Staten har de seneste fire år støttet udviklingen af den moderne gamle by med fire millioner kroner om året, men nu lægger regeringen op til at støtten reduceres markant til 1,2 millioner kroner.

”Den Gamle By er et museum om almindelige mennesker og for almindelige mennesker. Det er grotesk at netop en socialdemokratisk ledet regering vil nedprioritere det brede folkelige, som samtidig har top-kvalitet på internationalt niveau” siger direktør i Den Gamle By Thomas Bloch Ravn.

I den moderne gamle by kan nuværende generationer opleve deres egen historie. Museet har påtaget sig derudover et stort socialt ansvar og har særlige forløb for personer med demens eller psykiske handicap

Mest Læste

Annonce