Regeringen svigter Vestdanmark

03/10/12 12:50

Niels Buch Johannsen

Regeringen svigter Vest-Danmark og den brede befolkning, når eksempelvis Den Gamle Bys tilskud til udvikling af den moderne gamle by reduceres til godt en fjerdedel. Det mener rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen og direktør i Den Gamle By Thomas Bloch Ravn, efter at finansministeren netop har afvist kigge nærmere på sagen.

”Regeringen er enøjet i sin kulturpolitik og har svært ved at se ud over Valby-bakke. Der er fuldt tryk på kulturudviklingen i Jylland og ikke mindst Aarhus, der skal være hele Europas kulturhovedstad i 2017, men regeringen truer med at dræbe ethvert initiativ, hvis ikke den snart anerkender det store arbejde udenfor hovedstadsområdet, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen.

Rådmandens udmelding kommer efter at Finansminister Bjarne Corydon i et brev til borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Marc Perera Christensen fastholder at regeringen vil reducere tilskuddet til Den Gamle By.

Staten har de seneste fire år støttet udviklingen af den moderne gamle by med fire millioner kroner om året, men nu lægger regeringen op til at støtten reduceres markant til 1,2 millioner kroner.

”Den Gamle By er et museum om almindelige mennesker og for almindelige mennesker. Det er grotesk at netop en socialdemokratisk ledet regering vil nedprioritere det brede folkelige, som samtidig har top-kvalitet på internationalt niveau” siger direktør i Den Gamle By Thomas Bloch Ravn.

I den moderne gamle by kan nuværende generationer opleve deres egen historie. Museet har påtaget sig derudover et stort socialt ansvar og har særlige forløb for personer med demens eller psykiske handicap

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.