”Strax-træning” til aarhusianerne

28/1/13 2:04

Niels Buch Johannsen

Det skal være slut med at vente på at blive indkaldt til genop-træning. I stedet vil fungerende rådmand for sundhed og om-sorg, Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF) tilbyde ”strax-træning”, hvor borgerne selv kan bestille tid til genoptræning.

”Det er vigtigt, at du kommer hurtigt og rigtigt i gang med et genop-træningsforløb efter en operation, og som systemet fungerer nu, kan der godt gå op til tre uger. Først skal hospitalet lave en genoptræningsplan, som skal sendes til visitationen, som sender til genoptræningsstedet, der efterfølgende indkalder borgeren. Det er meget ufleksibelt og gammeldags, og det er ikke på borgernes præmisser. De allerfleste af de 1700 århusianere, som er i genoptræningsforløb på Ortopædisk GenoptræningsCenter, er aktive mennesker i alle aldre, som både selv vil og kan planlægge deres hverdag – og det skal vi kunne komme i møde,” siger fungerende rådmand Thomas Medom.

Når Sundhedsminister Astrid Krag i dag besøger Aarhus og Ortopædisk GenoptræningsCenter(OGC) vil fungerende rådmand Thomas Medom benytte lejligheden til at præsentere den nye forsøgsordning for ministeren. 

"Det er vigtigt, at vi hele tiden arbejder at gøre borgernes vej til gen-optræning så hurtig og let som muligt. For vi ved, hvor vigtigt det er, at man kommer i gang både rigtigt og hurtigt. Så jeg vil glæde mig til at følge forsøget og se evalueringen af ”strax-træningen”. Og så skal vi se på, om det er noget, der skal bredes ud til flere kommuner. Det lyder i hvert fald som et rigtigt spændende forsøg, ” siger sundhedsminister Astrid Krag. 

Med forslaget ønsker fungerende rådmand Thomas Medom at minime-re de bureaukratiske arbejdsgange, og gøre adgangen til genoptræning lettere og mere fleksibel for borgerne. 

”Vi arbejder målrettet på at afskaffe unødvendigt bureaukrati, og her er et område, hvor fordelen er indlysende for begge parter. Som det fungerer nu, har vi et bureaukratisk system, der mere er til for syste-mets skyld. Princippet bag ”strax-træning” er det samme, som når vi selv kontakter lægen, tandlægen eller en frisør. Det handler om at give borgerne magten over deres eget liv,” siger Thomas Medom. 

Også professor i rehabilitering Claus Vinther Nielsen MarselisborgCen-teret støtter ideen: ”Strax-træning” er et væsentligt skridt i den rigtige retning. Det er vigtigt, at man hurtigt får de bedste muligheder for at målrette træningen. Det er naturligvis også vigtigt at være op-mærksom på at undgå ventetid til borgere, der ikke kan magte selv at bestille. Derfor er evaluering af ordningen vigtig,” siger professor Claus Vinther Nielsen om forsøget med ”strax-træning”, som sættes i gang i løbet af 2013 , og derefter skal evalueres efter en nærmere aftalt periode.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.