Würtz: Godt at fejlfyldt skoleliste trækkes tilbage

03/10/2012 14:59

Niels Buch Johannsen

Det er glædeligt, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini har bedt Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen trække en liste tilbage over 17 skoler, som styrelsen har udnævnt til at have problemer med kvaliteten i undervisningen. Det siger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, der allerede i sidste uge stillede spørgsmålstegn ved listen.

”Beslutningen viser, at ministeren har et meget mere nuanceret syn på kvalitet i folkeskolen, end det listen var udtryk for. Det er et nuanceret syn, der også er afspejlet i grundlaget for Ny Nordisk Skole, som ministeren og jeg begge står bag,” siger Kristian Würtz.

Tre af de 17 skoler på listen ligger i Aarhus, og ministeren siger i en pressemeddelelse, at hun ”beklager dybt, at skolerne er blevet hængt ud på denne her måde i medierne”. Samtidig slår hun fast, at der fremover ikke bliver offentliggjort lignende lister.

Rådmanden glæder sig over ministerens reaktion og ser nu frem til at invitere hende på besøg i Aarhus.

”Jeg glæder mig til at vise ministeren, hvordan vi arbejder på at skabe endnu bedre folkeskoler i Aarhus. Vi har høje faglige ambitioner for alle børn og unge, og vi lægger vægt på et godt forældresamarbejde, på at børnene trives som mennesker og på at de vokser op med mod på at blande sig i det samfund, de er en del af,” siger Kristian Würtz.

Næste uge behandler Aarhus Byråd kvalitetsrapporter, der bl.a. viser, hvordan det går med at nå Byrådets mål for byens folkeskoler. Rapporterne danner herefter grundlag for en drøftelse af, hvordan arbejdet med at styrke de aarhusianske folkeskoler bedst tilrettelægges.

”Kvalitetsrapporterne udpeger særlige udfordringer på skoler med elever, der kommer fra socialt udsatte hjem. Rapporterne rummer en langt mere nuanceret og bredere tilgang til kvalitet, og det er afgørende for mig,” siger Kristian Würtz.

Mest Læste

Annonce