Folkemødet 2012 på Bornholm boomer

07/03/2012 11:16

Bornholms Regionskommune

Mere end tre måneder inden Folkemødet 2012 på Bornholm har over 177 partier, virksomheder, medier og organisationer meldt sig som arrangører af events. Det er langt over en fordobling i forhold til premieren i fjor.

Når Bornholm fra torsdag den 14. juni til søndag den 17. juni inviterer til Folkemødet 2012 i havnebyen Allinge vil en stor andel af den samlede danske beslutningskraft være til stede på øen.

Statsministeren deltager. Oppositionslederen har meldt sin ankomst. Læg dertil en perlerække af ministre, diskussionslystne lands- og lokalpolitikere, ordrige mediefolk, højtprofilerede samfundsdebattører, organisationsfolk med skarpe meninger, indflydelsesrige erhvervsfolk og mange, mange andre.

Allerede nu kan Bornholms Regionskommune, der arrangerer Folkemødet 2012, konstatere, at den anden udgave af den politiske festival bliver langt større end premieren i fjor.

177 partier, organisationer, medier og virksomheder har meldt sig som arrangører af events enten i form af debatter, seminarer og workshops eller andet. Desuden har samtlige Folketingets partier booket
tid til deres partiledere på Folkemødets hovedtalerstol. Til sammenligning deltog der i 2011 i alt 72 organisationer, partier og virksomheder som arrangører.

Bornholms socialdemokratiske borgmester, Winni Grosbøll, tolker den massive interesse som et udtryk for, at det på blot et år er lykkedes Bornholm Regionskommune at slå igennem med Folkemødet som
en ny betydningsfuld debatarena i det danske demokrati.

”Allerede sidste år var der masser af sjove, spændende, skæve, seriøse og kreative arrangementer, og den absolutte top fra det politiske liv og organisationerne var med. Og i år bliver det endnu større. Folkemødet er blevet den nye debatarena for politikere, organisationer og borgere, som vi helt fra begyndelsen har ønsket at skabe”, siger hun.

Der er åbent for tilmelding af events helt frem til Folkemødets start – hvis eventen skal med i den officielle programavis, er sidste frist dog 15. maj.

Både Thorning og Løkke deltager igen
Både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen deltog, da Folkemødet blev afviklet for første gang i fjor. Siden har de to politikere som bekendt byttet roller. Men selv om Thorning nu er statsminister og Løkke er leder af oppositionen, så har de begge meldt deres ankomst til den anden udgave af den politiske festival.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udtrykker stor begejstring for mødet:

”Folkemødet på Bornholm er et fantastisk tiltag, der styrker den politiske debat og folkestyret. Jeg deltog i Folkemødet sidste år og oplevede den gode stemning og de levende debatter. Det er godt, at Folkemødet nu er en tilbagevendende begivenhed, hvor vi kan diskutere med hinanden - også uden for Christiansborg. Det er en stor fornøjelse at besøge Bornholm, der så smukt danner rammen om Folkemødet”, siger hun.

Lignende forventningsfulde toner kommer fra Lars Løkke Rasmussen (V):

’Folkemødet sidste år var et flot eksempel på, at vi kan mødes åbent og fordomsfrit for at drøfte Danmarks udfordringer. Derfor glæder jeg mig til at komme til Bornholm igen i år, for der er mere end nogensinde brug for, at vi diskuterer kursen for Danmark”, siger den tidligere statsminister.

Helle Thorning-Schmidt holder sin hovedtale fredag 15. juni kl. 15-16. Dagen efter er det Lars Løkke Rasmussens tur i samme tidsrum.

Mest Læste

Annonce