International pris til Esbjerg for innovativ velfærdsteknologi

08/3/13 8:08

Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune og Esbjerg-virksomheden Welfare Denmark har sammen vundet Microsofts innovationspris 2013 for udvikling af det mest innovative velfærdsteknologiske projekt. Prisen gives for løsningen Virtuel Genoptræning, som betyder, at borgere kan rehabiliteres i eget hjem. Microsoft vil nu markedsføre løsningen verden over.

Welfare Denmark og Esbjerg Kommune modtog den 3. marts 2013 Microsofts innovationspris 2013 for innovative løsninger til sundhedsbranchen baseret på Microsoft-teknologi (Microsoft Health Users Group 2013 Innovation Awards).

Den fornemme, internationale anerkendelse blev givet i kategorien Åben innovation for it-løsningen Virtuel Genoptræning, som Welfare Denmark og Esbjerg Kommune i fællesskab har udviklet. Løsningen består af en skærm med et integreret Kinect-kamera. Med Virtuel Genoptræning kan borgerne genoptræne på egen hånd derhjemme, samtidig med at en fysioterapeut kan følge med på skærmen for at sikre, at øvelserne udføres korrekt.

- Den nye løsning kan effektivisere og sikre kvaliteten af vores rehabiliteringsforløb og samtidig gøre borgerne mere selvhjulpne, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

En platform for innovation
- Vi ønsker gennem udvikling og nytænkning at skabe mere sundhed for pengene. Vi kan som kommune ikke gøre det alene, men vi kan facilitere udviklingen af løsninger og tilvejebringe en platform for innovation. Samarbejdet med Welfare Denmark er et godt eksempel på, hvordan vi i fællesskab med blandt andet lokale virksomheder kan udvikle innovative løsninger med borgernes behov i fokus, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup, som glæder sig over den flotte pris.

Hvert år uddeler Microsoft priser for innovativ teknologi på sundhedsområdet inden for fem kategorier. Blandt vinderne i de øvrige kategorier er store virksomheder som Kaiser Permanente og British Telecom, så Esbjerg Kommune og den Esbjerg-baserede virksomhed Welfare Denmark er ved prisuddelingen kommet i meget fornemt selskab.

Teknologisk gennembrud
Om årets vindere sagde Steve Aylward, general manager, U.S. Commercial Health and Life Sciences, Microsoft, blandt andet:

- Each of this year’s winners clearly demonstrates a breakthrough in technology and made a significant impact on business processes, costs, and the quality of patient care.

Det var Welfare Denmark, som tog imod prisen på både egne og Esbjerg Kommunes vegne ved prisuddelingen i USA den 3. marts.

- Vi betragter Microsofts innovationspris som en stor anerkendelse og ser frem til, at Microsoft nu vil markedsføre vores løsning worldwide. Som en forholdsvis ny vækstvirksomhed har vi haft stor glæde af samarbejdet med Esbjerg Kommune og en række andre danske kommuner om udvik-lingen af Virtuel Genoptræning, og vi ser frem til fortsat samarbejde, siger direktør for Welfare Denmark, Ulrik Møll.

Potentiale for vækst
Da Welfare Denmark den 5. marts overbragte prisen til Esbjerg Kommune, sagde borgmester Johnny Søtrup blandt andet:

- På erhvervsområdet står Esbjerg Kommune meget stærkt inden for energisektoren og har kompetencer, der gør, at vi er markedsførende i Danmark og særdeles konkurrencedygtige internationalt. Vi søger at overføre kendt viden og måder at arbejde på fra energisektoren til arbej-det med velfærdsteknologi. Vi tror på, at erhvervsmulighederne for udvikling af velfærdsteknologier har et enormt potentiale for vækst.

Esbjerg Kommune holder en konference den 18. september 2013 i Musikhuset Esbjerg, hvor der bliver mulighed for at dele viden om rehabilitering og velfærdsteknologi i offentligt – privat samarbejde.

Om Welfare Denmark
Welfare Denmark, som har base i Esbjerg, er et joint-venture mellem Idisplay Interactive ApS og Virtual Lab ApS. De to virksomheder startede samarbejdet i 2010. Idisplay Interactive ApS har leveret interaktive systemer til detail- og turistindustrien igennem en længere årrække. Virtual Lab ApS leverer 3D-træningssoftware og undervisningsprogrammer til offshore- og vind-mølleindustrien. De besluttede at kombinere deres viden og fokusere på at udvikle velfærdsteknologiske systemer til den offentlige sektor, herunder Virtuel Genoptræning®.

Læs mere på www.welfaredenmark.dk

Om Microsoft Health Users Group 2013 Innovation Awards
Microsoft har i 16 år uddelt priser til de sundhedsorganisationer og uaf-hængige softwareleverandører og systemintegratorer, der skaber de mest virkningsfulde og innovative sundhedsløsninger med Microsoft-baserede produkter. Dette års vindere blev hædret ved en prisuddeling den 3. marts på konferencen HIMSS Annual Conference & Exhibition i New Orleans, USA.

Læs mere om Microsoft Health Users Group på http://mshug.org/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce