Sundhedspersonale skal lære at køre grønt

Bæredygtighed

16/05/2013 13:11

Omkring 120 medarbejdere i Favrskov Kommune starter nu på ”Kør Grønt”- kurser for at lære, hvordan man kører bilerne på den mest miljørigtige måde. I sidste ende kan medarbejdernes energivenlige kørsel reducere CO2-udslippet og spare kommunen for mange tusinde kroner. Det glæder borgmester Nils Borring (A) sig over.

- 44 procent af den samlede CO2-udledning i hele Favrskov Kommune kommer fra transportområdet, og det tal skal vi meget gerne have bragt ned. Et ”Kør Grønt”-kursus er selvfølgelig bare et lille skridt i den rigtige retning, men potentielt kan medarbejderne reducere deres brændsstofforbrug med op til 20 procent, og det er noget både klimaet og kommunekassen er glade for, siger Nils Borring. 

Det er primært sygeplejersker og social-og sundhedsassistenter, der kører mange kilometer hver dag, som kommer på kurset, hvor de blandt andet bliver klogere på energirigtige gearskift og opbremsninger. I forvejen har flere af medarbejderne stiftet bekendtskab med de hybridbiler og elbiler, som Favrskov Kommune har leaset. Derfor er en del af kurset også rettet mod den bedste udnyttelse af de klimavenlige biler. 

Kurserne i energirigtig kørsel er en del af kommunens Klimaplan 2025. Det overordnede mål for planen er at reducere den samlede CO2-udledning i Favrskov Kommune med 25 procent inden 2025. 

Et mål som en række konkrete tiltag skal hjælpe med at nå. Blandt andet har kommunen lavet energitjek af boliger og oprettet en energiportal med gode råd og vejledninger til borgere og virksomheder. 

Men der er også mange interne tiltag i kommunen som ”Kør Grønt”-kurset, gennemførelse af energibesparende projekter og opsætning af solceller på egne bygninger, påpeger udvalgsformand for Teknik og miljø, Charlotte Green (C). 

- Vi har allerede sat gang i mange projekter, der samlet skal være med til at nå vores klimamål. Klimaindsatsen er vores alles ansvar, men jeg synes, at vi som kommune har en forpligtelse til at feje for egen dør, når vi også beder andre om at gøre en indsats. Klima og miljø har høj prioritet i Favrskov Kommune, siger Charlotte Green. 

De første medarbejdere begynder på ”Kør Grønt”-kurset torsdag den 16.maj.

Det er Transport Uddannelses Centret, TUC, der står for undervisningen på kurset.  

Mest Læste

Annonce