Faxe topper i alkoholbekæmpelse

20/01/2012 10:34

Faxe Kommune

Faxe Kommune er med helt i front, når det gælder om at forebygge misbrug af alkohol. Det viser evalueringen af Sundhedsstyrelsens landsdækkende udviklingsprojekt: ”Alkoholforebyggelse i kommunerne”, som netop er afsluttet. Faxe Kommune er den eneste af de 20 deltagende kommuner, som har vedtaget og sikret en forankring og drift af kommunens alkoholindsats i de kommende år. Samtidig er Faxe Kommune blandt de seks mest produktive kommuner i projektet.

”Det har været vigtigt for os, at sikre at arbejdet kan fortsætte. Også selvom Sundhedsstyrelsens projekt nu er slut”, forklarer Borgmester Knud Erik Hansen og fortsætter: ”Vi har derfor haft et stort fokus på at udvikle et solidt fundament og en ny, tværgående struktur, som kan styre vores indsats fremover. Det er jo vigtigt, at vi holder fast og fortsætter det omfattende arbejde, som vi har sat i værk i de fire år, hvor vi har været med i Sundhedsstyrelsens projekt”.

Faxe Kommunes indsats tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tilgang, hvor der sigtes mod at skabe sammenhæng mellem forebyggelse, tidlig indsats og behandling.

”Vi har sat en bred vifte af tiltag i værk”, forklarer borgmesteren og giver et par eksempler: ”Vi har f.eks. haft et stort fokus på at styrke vores medarbejderes kompetencer. Der er udviklet handleguides og trin-for-trin-vejledninger, så de f.eks. i en daginstitution bliver bedre til at spotte og håndtere de familier, som måske er i risikozonen. Der er også sat fokus på de unge, på en ansvarlig udskænkning i nattelivet og på gruppen af kontanthjælpsmodtagere, som viser tegn på at have problemer med alkohol. Alt sammen tiltag, som allerede har været – og fortsat skal være – med til at begrænse og imødegå problemets omfang i Faxe Kommune”.

Faxe Kommunes arbejde er gennemført under Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Kommunernes Landsforening og er eksternt evalueret ved den rådgivende ingeniørvirksomhed COWI.
 

Mest Læste

Annonce