Tre kommuner går sammen om beskæftigelsesindsats

14/9/12 8:18

Faxe Kommune

De Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) i Sorø, Ringsted og Faxe har gennem de seneste år udviklet et stærkt samarbejde på tværs af kommunegrænserne med det formål at hjælpe ledige borgere i de 3 kommuner ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse.

Sidste efterår var der fokus på de unge gennem en fælles kampagne for Sorø, Ringsted og Faxe for at skaffe flere praktikpladser. I år gælder den fælles indsats de udfaldstruede forsikrede ledige, der er i risiko for at miste deres dagpenge fra 1. januar 2013.

”Vi har på vort fælles møde i år besluttet at sætte fokus på de ledige, der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet. Dette er desværre en helt aktuel situation for nogle af vore borgere i alle 3 kommuner og vi vil rigtig gerne hjælpe disse borgere videre i job eller uddannelse. Og det får vi i dette projekt, hvor jobcentre og a-kasser samarbejder og den ledige får kontakt til nogle gode virksomheder,” forklarer de tre rådsformænd, Britta Nielsen fra Ringsted, Finn Hansen fra Faxe og Ivan Hansen fra Sorø. De er alle enige om, at det er en stor fordel for kommunerne at iværksætte denne type af udviklingsprojekter i fællesskab.

”Vi har et rigtig godt samarbejde mellem de 3 råd og det er jo med til at styrke den tværkommunale indsats overfor vore borgere. I De Lokale Beskæftigelsesråd er vi meget opmærksomme på, at arbejdsmarkedet ikke stopper ved kommunegrænsen og som kommunernes lokale beskæftigelsesråd er det vor opgave at være med til at understøtte det tværkommunale samarbejde gennem fælles projekter. Bevillingerne til LBR er blevet reduceret kraftigt de sidste 2 år. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi forener ikke alene de økonomiske ressourcer, men også de faglige ressourcer i fælles projekter, så den kommer flest mulige borgere til gode”, lyder det fra de 3 formænd.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.