Anvendt 31,6 mio. mindre på beskæftigelsesområdet

04/7/11 12:41

Fredensborg Kommune

Det går godt for Fredensborg Kommunes jobcenter. Senest har kommu-nen sparet 31,6 mio. kroner på bl.a. dagpenge- og sygedagpengeområdet målt i forhold til sammenlignelige kommuner.

Resultaterne af kommunens indsats på beskæftigelsesområdet i 2010 er nu of-fentliggjort i en resultatrevision. Resultatrevisionen er udarbejdet på baggrund af tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Målt som udgift til antal personer på offentlig forsørgelse i forhold til befolkningen ligger Fredensborg Kommune 31,6 mio. kr. bedre end sammenlignelige kommuner på en række områder. Det drejer sig om:
• Arbejdsløshedsdagpenge
• Introduktionsydelse
• Sygedagpenge
• Ledighedsydelse
• Fleksjob
• Førtidspension.

”Nu begynder vi at se resultaterne af det gode arbejde, der bliver gjort af medar-bejderne på Jobcentret. I forhold til mange andre sammenlignelige kommuner bruger vi færre penge på offentlig forsørgelse. Dermed sparer vi i realiteten kom-munen for store udgifter samtidig med, at vi får folk i arbejde,” siger Lars Sønder-gaard formand for Det lokale beskæftigelsesråd og Arbejdsmarkedsudvalget i Fredensborg Kommune

Bedste ungeindsats i Østdanmark
Resultatrevisionen viser også, at Fredensborg Kommunes jobcenter sammenlignet med alle øvrige kommuner i Østdanmark har været bedre til at begrænse ledig-hedsudviklingen blandt de ledige unge under 30 år. Jobcentret har samtidig været god til at begrænse den stigende ledighed blandt borgere, der har været uden job i tre måneder.

Kun på få områder ligger Fredensborg Kommune dårligere end de sammenligneli-ge kommuner. Det drejer sig om kontant og starthjælp samt revalidering, inkl. forrevalidering. Her har kommunen et besparelsespotentiale på 2,1 mio. kr. Ende-lig har kommunen en udfordring med at nedbringe de langvarige sygedagpenge-sager, som er steget betydeligt det seneste år.

”Vi har et stort fokus på at fastholde de gode resultater – og arbejder målrettet på at nedbringe antallet af kontanthjælpsmodtagere og langvarige sygedagpengesa-ger”, udtaler Lars Søndergaard.


Fakta:
Hvert år udarbejder alle jobcentre en resultatrevision med udgangspunkt i data fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Resultatrevisionen viser resultaterne i beskæftigelses-indsatsen i landets kommuner. Den er et styringsredskab, der giver den enkelte kommune et overblik over beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Resultatrevisio-nen udpeger samtidig de områder, hvor kommunen har gjort det godt, og peger på områder, hvor kommunen kan gøre det bedre.

Resultatrevisionen kan findes på kommunens hjemmeside www.fredensborg.dk
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.