Børnehusene åbner på nettet

07/09/2012 12:08

Fredensborg Kommune

Seks institutioner i Fredensborg Kommune har startet pilotprojektet Mit Børnehus - et nyt it-system til kommunale daginstitutioner. Planen er, at de øvrige institutioner i kommunen følger trop i 1. november.

Mit Børnehus er Fredensborg Kommunes nye digitale platform for kommunikation i daginstitutionerne. Her kan forældre logge sig på og få adgang til informationer om deres barns institutionsliv. Ture, aktiviteter, pædagogik, læring og nyheder bliver slået op på systemet, hvor der udover at være billeder og beretninger fra de daglige aktiviteter i dagtilbuddet også vil være mulighed for at kommunikere med personalet i institutionerne.

”Med Mit Børnehus får kommunens børnehuse et aktivt liv på nettet. Forældre kan logge på når som helst de vil i døgnet, og på den måde bliver det nemmere at følge med i, hvad der foregår og få sendt beskeder og informationer frem og tilbage i samarbejdet mellem pædagoger og forældre”, siger Lina Thieden, direktør for Børn, Kultur og Sundhed.

Meld barnet syg via app’en
Systemet findes også som en såkaldt app til Ipad og Smartphone, hvilket gør det nemt og overskueligt for forældre med deres telefon eller tablet at gå ind på institutionens side og orientere sig om, hvad der sker. Der er samtidig også mulighed for at melde sygdom, ferie eller lave aftaler med personalet, om hvem der henter hvornår via app’en. I systemet vil der være en opslagstavle med løbende information om barnets stue, en kalender med overblik over de planlagte aktiviteter for ugen, måneden og året.

Færre huskesedler og afkrydsninger = mere tid til børnene
Når børnene fremover møder i daginstitution vil de selv eller deres forældre kunne krydse sig ind via touchskærme i institutionen. Dermed kan forældre/børn og den voksne der modtager om morgenen bedre koncentrere sig om at være nærværende omkring barnet. Denne funktion sparer nemlig tid for personalet, som udover at slippe for at skulle registrere børnenes fremmøde også via systemet bedre kan planlægge dagene, da de får et bedre overblik over, hvornår børnene kommer og går hver dag.

For forældre vil Mit Børnehus være indgangen til kommunikation med institutionen. Systemet er trygt og sikkert for forældre og medarbejdere at bruge. Noget der er fokus på fra politisk side.

”Mit Børnehus vil gøre samarbejde mellem dagtilbud og forældre nemmere, fjerne flere administrative opgaver og give mere tid sammen mellem voksne og børn i institutionerne. Derfor er vi i Børne- og Skoleudvalget glade for, at systemet nu er undervejs”, siger formand for Børne- og Skoleudvalget Hanne Berg.
 

Mest Læste

Annonce