Fredensborg klar til udfordringerne

Ledelse

07/04/2011 11:19

Nick Allentoft

Fredensborg Kommune er blandt de udvalgte, og dermed er der nu åbnet for, at kommunen gennem frikommuneforsøget kan arbejde for at blive fritaget for uhensigtsmæssige regler og bindinger på en lang række områder. Det betyder mindre bureaukrati, mere frihed og dermed mere effektivitet i løsningen af de kommunale opgaver.

”Det er en stor cadeau til Fredensborg Kommune og anerkendelse af vores ansøgning, at vi er kommet igennem nåleøjet. Og her tror jeg på, at det har været et vigtigt signal, at hele Byrådet stod bag ansøgningen om at blive frikommune”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen og fortsætter:

”Nu skal vi til at finpudse og konkretisere vores forskellige forslag. Samtidig skal vi have drøftet, hvordan og på hvilken måde vi skal have gjort borgerinddragelsen til en del af forsøget. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at frikommuneforsøget vil blive til glæde for kommunens borgere. Det gælder om at få bedre og mere smidige løsninger og lette uhensigtsmæssige arbejdsgange.”

Regler giver flere arbejdsløse

Blandt de initiativer, Fredensborg Kommune har beskrevet i sin frikommuneansøgning, er mere tryghed i boligområderne, færre regler på beskæftigelsesområdet, ligesom der er forslag på folkeskoleområdet og udbuds- og indkøbsområdet. Alt sammen med den målsætning at få bedre løsninger og mindre bureaukrati.

Fredensborg Kommune skal nu i lighed med de øvrige udvalgte frikommuner indsende egentlige detaljerede forsøgsansøgninger. Forsøgsperioden er 4 år og løber fra 1. januar 2012 til 31. december 2015.

Mest Læste

Annonce