Fredensborg klar til udfordringerne

Ledelse

07/4/11 9:19

Nick Allentoft

Fredensborg Kommune er blandt de udvalgte, og dermed er der nu åbnet for, at kommunen gennem frikommuneforsøget kan arbejde for at blive fritaget for uhensigtsmæssige regler og bindinger på en lang række områder. Det betyder mindre bureaukrati, mere frihed og dermed mere effektivitet i løsningen af de kommunale opgaver.

”Det er en stor cadeau til Fredensborg Kommune og anerkendelse af vores ansøgning, at vi er kommet igennem nåleøjet. Og her tror jeg på, at det har været et vigtigt signal, at hele Byrådet stod bag ansøgningen om at blive frikommune”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen og fortsætter:

”Nu skal vi til at finpudse og konkretisere vores forskellige forslag. Samtidig skal vi have drøftet, hvordan og på hvilken måde vi skal have gjort borgerinddragelsen til en del af forsøget. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at frikommuneforsøget vil blive til glæde for kommunens borgere. Det gælder om at få bedre og mere smidige løsninger og lette uhensigtsmæssige arbejdsgange.”

Regler giver flere arbejdsløse

Blandt de initiativer, Fredensborg Kommune har beskrevet i sin frikommuneansøgning, er mere tryghed i boligområderne, færre regler på beskæftigelsesområdet, ligesom der er forslag på folkeskoleområdet og udbuds- og indkøbsområdet. Alt sammen med den målsætning at få bedre løsninger og mindre bureaukrati.

Fredensborg Kommune skal nu i lighed med de øvrige udvalgte frikommuner indsende egentlige detaljerede forsøgsansøgninger. Forsøgsperioden er 4 år og løber fra 1. januar 2012 til 31. december 2015.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.