Slut med krøllede sedler i barnets rygsæk

15/01/2013 14:08

Fredensborg Kommune

”Husk ekstra varmt tøj til børnene, nu vinteren er over os!”. ”På næste mandag er der udflugt for stjernegruppen til jagtmusseet – afgang kl. 8.45”. Forældre til børn i landets daginstitutioner er vant til, at pædagogerne sender beskeder via papirsedler på opslagstavler eller i børnenes tasker.

Men i Fredensborg Kommune er det snart slut med at fiske små krøllede sedler op af tasken.

Fra årsskiftet blev alle 36 daginstitutioner i kommunen koblet på netportalen – Mit Børnehus – der en pendant til Forældreintra i skolerne.

På mit Børnehus kan forældrene fremover hente relevant information om barnets færden i institutionerne, se kommende arrangementer og melde sygdom og ferie på en hurtig og overskuelig måde.

Seks daginstitutioner i Fredensborg har i efteråret testet den ny kommunikationsplatform Mit Børnehus. Systemet er blevet godt modtaget i vuggestuer og børnehaver, mens fritidshjem og klubber har ønsket sig en række nye funktioner, som nu er under udvikling.

I Fredensborg Kommune er institutioner, fritidshjem og fritidsklubber slået sammen i områdeledelser. Derfor har det været vigtigt at finde et system, som kan bruges i såvel vuggestuer og børnehaver som fritidshjem og fritidsklubber.

Direktør i Børn, Kultur og Sundhed Lina Thieden glæder sig over at Mit Børnehus kommer i gang i alle institutioner men er også opmærksom på at det kan tage lidt tid at få alting til at fungere helt perfekt:

”Mit Børnehus indeholder en række gode og spændende muligheder, som alle vores institutioner skal bruge – og som jeg håber, vil være med til at styrke kommunikationen mellem forældre og institution. Med nye tiltag kommer også nye måder, at skulle gøre tingene på, og det skal forældre og personale i institutionerne selvfølgelig have tid til at vænne sig til. Derfor forventer jeg heller ikke, at Mit Børnehus fra dag ét erstatter opslag og sedler i garderoben, men hurtigst muligt så snart institutionerne føler sig klar til det.”

Fra politisk side har systemet været længe ventet og formand for Børne- og Skoleudvalget Hanne Berg mener, at Mit Børnehus bliver en fordel for forældrene:

”Skolerne har gennem mange år gjort sig gode erfaringer med at bruge Forældreintra, som jo nærmest er blevet en uundværlig del af kommunikationen mellem skoler og forældre i en travl hverdag. Jeg glæder mig over, at vi nu på institutionsområdet kan tilbyde et forældrenet, som skal gøre det nemmere at få indblik i børnenes hverdagsliv. Her tænker jeg på alt lige fra pædagogik til planlægning og praktiske informationer”.

Mest Læste

Annonce