Lokalt kræfttilbud: ”Det er rart, at det er lige i nærheden”

23/8/12 11:52

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommunes nye tilbud til borgere med kræft er blevet godt modtaget af borgerne. Siden marts har 75 borgere fået hjælp i Sundhedscentrets rehabiliteringstilbud. En af dem er 65-årige Ove Nielsen, som har været rigtig glad for tilbuddet, især fordi det ligger så tæt på han bopæl.

Kræftramte borgere på Frederiksberg har taget godt imod kommunens nye tilbud om rehabilitering efter sygdommen. Siden marts har 75 borgere henvendt sig og fået hjælp til at vende tilbage til en normal hverdag.

Ove Nielsen er en af dem. Han fik på grund af kræft fjernet en del af spiserøret i foråret. Han fik kemobehandling og deltog sideløbende i et kræftrehabiliteringsforløb i Sundhedscentret, hvor han gik til genoptræning. For Ove betyder det meget, at tilbuddet er på Frederiksberg.

”Jeg synes, det er rart, at der er kommet sådan et tilbud på Frederiksberg, for her bor jeg jo selv. Når man er afkræftet efter et længere sygdomsforløb, er det rart ikke at skulle ud på en længere tur for at eksempelvis besøge fysioterapeut, der kan hjælpe med genoptræningen. Det er rart, at tilbuddet er lige i nærheden”, fortæller Ove Nielsen.

Indsatsen blev besluttet i forbindelse med sidste års budgetforhandlinger, og borgmester Jørgen Glenthøj er glad for, at ordningen er i gang og gør en positiv forskel for borgerne.

”Kræft er en alvorlig sygdom og det er rart at vide, at vi kan hjælpe de borgere hos os, der rammes, endnu bedre. Det er vigtigt at skabe et sammenhængende forløb for borgere med kræft, og derfor valgte vi en model med en såkaldt kræftkoordinator, så vi netop sikrer sammenhæng og god koordinering for borgere, der indlysende er i en sårbar situation,” siger borgmester Jørgen Glenthøj.

Frederiksbergs nye tilbud omfatter en afklarende og flere opfølgende samtaler med kræftkoordinatoren. Du kan blive henvist, hvis du bor i Frederiksberg Kommune, er fyldt 18 år og har eller har haft en kræftdiagnose.


Et rehabiliteringsforløb kan indeholde

Samtaler med kræftkoordinatoren
Træning, i grupper eller individuel
Vejledning om motion og kost
Rygestopkursus
Støttegrupper
Kursusforløb
Samtale med en rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse


Yderligere oplysninger
Kræftkoordinator Anne Friis 28 98 54 11

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.