Naturklagenævnet går imod Furesø i Bytorvs-sag

21/3/12 8:04

Furesø Kommune

Natur- og Miljøklagenævnet har den 20. marts ophævet den rækkefølgebestemmelse vedrørende Farum Bytorv, som det tidligere byråd indsatte i Kommuneplan 2009. Rækkefølgebestemmelsen skulle sikre, at Bytorvet blev udbygget mod nord før en eventuel udvikling mod syd. Furesø Kommune tager naturligvis afgørelsen til efterretning og fortsætter af den vej, som blev udstukket i byrådet først på året.

Her udtalte Planudvalgets formand John Ingemann Allentoft, at når planerne for en udbygning mod nord lå klar, ville Planudvalget vende blikket mod opgaven med at planlægge udviklingen af området syd for Bytorvet.

”Den netop afsluttede arkitektkonkurrence Farum i Udvikling har resulteret i en række gode forslag til den fremtidige indretning af den centrale del af Farum, herunder områderne omkring det nuværende Farum Bytorv. I forlængelse heraf er interesserede borgere og foreninger mv. blevet opfordret til at fremkomme med kommentarer og forslag, der vil kunne indgå i det videre arbejde med de enkelte delområder”, siger planudvalgsformand John Ingemann Allentoft og fortsætter:

”Alt dette materiale vil blive forelagt byrådet, som vil udstikke retningslinjer for den kommende planlægning for området syd for det nuværende butikscenter. Her vil grundejernes ønsker til den fremtidige udnyttelse blive justeret ind i forhold til hinanden og de overordnede mål med området. Målet er en helhedsplan, som kan danne baggrund for de kommende års udvikling og fortætning af området.”
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.