Nyt Gladsaxeprojekt hjælper sårbare ledige i arbejde

29/02/2012 12:10

Gladsaxe Kommune

Siden efteråret har Jobcenter Gladsaxe og lokale virksomheder samarbejdet om at få sårbare ledige ind på arbejdsmarkedet.


For nogle ledige er det ekstra svært at få foden inden for på arbejdsmarkedet. Derfor har Jobcenter Gladsaxe siden efteråret styrket samarbejdet med det private erhvervsliv om at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet. De lokale virksomheder tager et socialt ansvar samtidig med, at det er en ny måde at rekruttere arbejdskraft på, og de ledige får mulighed for at vise at de kan fungere på en arbejdsplads

Jobcentret finder egnede ledige til virksomhederne
Når en virksomhed indgår en samarbejdsaftale med Gladsaxe Jobcenter bliver aftalen skruet sammen, så den matcher virksomhedens behov. Det kan for eksempel være, at en virksomhed fast har to ledige i 13 ugers virksomhedspraktik. Når praktikperioden udløber finder jobcentret en ny ledig, som kan have gavn af en praktikperiode i netop den virksomhed. Udover virksomhedspraktik indgår også løntilskudsstillinger og fleksjob i de samarbejdsaftaler der bliver lavet med de lokale virksomheder.

Fordel for begge parter
Med en samarbejdsaftale får virksomhederne en ny måde at rekruttere personale på, mens ledige, som på grund af brancheskift, manglende erhvervserfaring, sygdom eller en plettet straffeattest får en chance for at prøve kræfter med en lokal arbejdsplads

-Opkvalificering af ledige ude på en virksomhed virker. Netop derfor er det dejligt at se, at det lokale erhvervsliv engagerer sig i at hjælpe nogle af vores ledige borgere tilbage i job. At lokale virksomheder tager det sociale ansvar, der skal til, for at ledige igen kan komme ud på arbejdsmarkedet, er afgørende for at opbygge og vedligeholde lediges kompetencer, siger Serdal Benli, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Gladsaxe Kommune.


De første lokale virksomheder har meldt sig på banen
SuperBest i Bagsværd, det private hjemmehjælperfirma Clara-gruppen og miljøvirksomheden Uniscrap er blandt de første lokale virksomheder, som er gået ind i projektet og har taget ledige i virksomhedspraktik med henblik på eventuel senere ansættelse på almindelige vilkår.

Plads til flere private virksomheder
Jobcentret samarbejder allerede med en række private virksomheder, med mangler fortsat rummelige virksomheder, der ønsker at hjælpe ledige og sygemeldte borgere med behov for en særlig virksomhedsrettet indsats til at komme ud på arbejdsmarkedet. Interesserede virksomheder er velkomne til at kontakte projektleder i Jobcentret Martin Lildballe Pedersen.

Mest Læste

Annonce