Nyt Gladsaxeprojekt hjælper sårbare ledige i arbejde

29/2/12 11:10

Gladsaxe Kommune

Siden efteråret har Jobcenter Gladsaxe og lokale virksomheder samarbejdet om at få sårbare ledige ind på arbejdsmarkedet.


For nogle ledige er det ekstra svært at få foden inden for på arbejdsmarkedet. Derfor har Jobcenter Gladsaxe siden efteråret styrket samarbejdet med det private erhvervsliv om at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet. De lokale virksomheder tager et socialt ansvar samtidig med, at det er en ny måde at rekruttere arbejdskraft på, og de ledige får mulighed for at vise at de kan fungere på en arbejdsplads

Jobcentret finder egnede ledige til virksomhederne
Når en virksomhed indgår en samarbejdsaftale med Gladsaxe Jobcenter bliver aftalen skruet sammen, så den matcher virksomhedens behov. Det kan for eksempel være, at en virksomhed fast har to ledige i 13 ugers virksomhedspraktik. Når praktikperioden udløber finder jobcentret en ny ledig, som kan have gavn af en praktikperiode i netop den virksomhed. Udover virksomhedspraktik indgår også løntilskudsstillinger og fleksjob i de samarbejdsaftaler der bliver lavet med de lokale virksomheder.

Fordel for begge parter
Med en samarbejdsaftale får virksomhederne en ny måde at rekruttere personale på, mens ledige, som på grund af brancheskift, manglende erhvervserfaring, sygdom eller en plettet straffeattest får en chance for at prøve kræfter med en lokal arbejdsplads

-Opkvalificering af ledige ude på en virksomhed virker. Netop derfor er det dejligt at se, at det lokale erhvervsliv engagerer sig i at hjælpe nogle af vores ledige borgere tilbage i job. At lokale virksomheder tager det sociale ansvar, der skal til, for at ledige igen kan komme ud på arbejdsmarkedet, er afgørende for at opbygge og vedligeholde lediges kompetencer, siger Serdal Benli, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Gladsaxe Kommune.


De første lokale virksomheder har meldt sig på banen
SuperBest i Bagsværd, det private hjemmehjælperfirma Clara-gruppen og miljøvirksomheden Uniscrap er blandt de første lokale virksomheder, som er gået ind i projektet og har taget ledige i virksomhedspraktik med henblik på eventuel senere ansættelse på almindelige vilkår.

Plads til flere private virksomheder
Jobcentret samarbejder allerede med en række private virksomheder, med mangler fortsat rummelige virksomheder, der ønsker at hjælpe ledige og sygemeldte borgere med behov for en særlig virksomhedsrettet indsats til at komme ud på arbejdsmarkedet. Interesserede virksomheder er velkomne til at kontakte projektleder i Jobcentret Martin Lildballe Pedersen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.